Home » OBAVEŠTENJA » Iniciraću nov Zakon o energetici, za siromašne struja besplatno!

Iniciraću nov Zakon o energetici, za siromašne struja besplatno!

Beograd, 2. oktobar 2016. – Poskupljenje struje od 1. oktobra za 3.8 odsto novi je danak i inflatorni udar neefikasne ekonomske politike Vlade koju će platiti građani Srbije, a obrazloženje da je struja poskupela u proseku za oko jedan evro po domaćinstvu je krajnje licemerje i predstavlja još jedan vid manipulacije svešću građana.

Iniciraću predlog novog Zakona o energetici i evoluciju tarifnog sistema za obračun električne energije koji bi odgovarao svim građanima Srbije, u skladu sa prosečnom zaradom, minimalnom cenom rada i indeksom potrošačkih cena, jer je Srbija jedna od najsiromašnijih zemalja Evrope, kaže predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i kandidat za predsednika Srbije ispred Inicijative građana „Radnik nije rob“ Željko Veselinović.

U narednih deset godina cena struje u Srbiji za socijalno ugrožena domaćinstva i one koji imaju minimalne zarade i penzije mora postati besplatna, za one sa prosečnom zaradom socijalna kategorija, dok za one koji mesečno troše na hiljade kilovata zagrevajući svoje vile, garaže, podrume i bazene krajnje tržišna.

Insistiraću na tome da svako ko troši električnu energiju mora da ima jasan uvid koliko je potrošio pri samom pogledu na svoje električno brojilo, a ne da ga zbunjuju stavke o taksama i drugim nametima koji se provlače kroz konačni obračun, koje su sada zbunjujuće, mistifikovane i predstavljaju samo neutemeljen i nezakonit namet građanima.

U izradu novog zakona i tarifnog sistema zahtevaću da se isključi svaki uplit i mešanje MMF-a i Svetke banke u energetski potencijal Srbije, budući da su ljudi živa bića koja trpe posledice siromaštva, a porodica socijalna kategorija, zaključuje  predsednik „Sloge“ i kandidat za predsednika Srbije ispred Inicijative građana „Radnik nije rob“ Željko Veselinović.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*