Home » OBAVEŠTENJA » Hoće li neko u ovoj državi konačno početi da se bavi ekonomijom?

Hoće li neko u ovoj državi konačno početi da se bavi ekonomijom?

SLOGA KOMENTAR: Vlada sporta i razonode

Nije prošlo mnogo od kada je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio da će njegova vlada funkcionisati kao pravi tim poput fudbalera nemačkog Bajerna, kad ono međutim, interesovanje se naglo prebacilo na teren košarke.

Capture

Tako je u četvrtak, ministar privrede Dušan Vujović, nekada rezervni igrač sa klupe premijera Vučića, koji je nedavno ušao u prvi tim i zamenio nejakog Krstića „tvrdog srca“, polje interesovanja srpske vlade sa fudbala prebacio na košarkaški parket.

Elem, u sportskom zanosu i pred mnogobrojnim gostima u sali Jugoslovenskog dramskog pozorišta, na 10. privrednoj konferenciji Rajfajzen banke, pred političarima, privrednicima i sportistima, ministar Vujović je srpsku ekonomiju uporedio sa košarkom.

Capture3

Tako je on (Vujović), dakle, verovatno inspirisan prisustvom selektora košarkaške reprezentacije Srbije uporedio ekonomiju sa košarkom i rekao da Srbija ima dobrog selektora, trenera i centra u liku premijera Aleksandra Vučića, ali da je pre toga potrebno popraviti parket koji je uništen.

Capture3

Da li je to Vlada odustala od fudbala i Bajerna kao uzora, ili je travnjak na prethodnom terenu takođe uništen pa je igra sada otežana?

Sve je nekako nejasno, kao i mnoge stvari koje su se na tom skupu mogle čuti, pa i one od prvog čoveka Vlade Srbije da će ispuniti sve zahteve Međunaronog monetarnog fonda “jer je to dobro za zemlju”!?

Jedno je ipak jasno i sigurno, a to je da su i fudbal i košarka sportske igre, a ekonomija i vođenje zemlje nešto sasvim drugo, sem ukoliko se neka buduća garnitura u najavljenoj rekonstrukciji vlade ne prebaci na neki drugi teren, recimo veslanje.

Jer, trebaće i u veslanju znanja i umeća, posebno u disciplini udaljavanja od srpskog ekonomskog trupla koji sve više podseća na Titanik koji nepovratno tone, preteći da sve povuče za sobom u njegovoj neposrednoj blizini, dok njen kapetan i dalje samouvereno gleda u nadolazeće sante leda.

Međutim, na jednom polju im ipak treba čestitati jer se tu najbolje snalaze, a to je gluma na daskama koje život znače. Taj talenat svakodnevno demonstriraju, baš kao i na pozornici Jugoslovenskog dramskog u Beogradu.

Capture2

Na kraju, ministar Vujović bi trebalo da zna (kao iskusan majstor koji sebe predlaže za obnovu parketa) da sve ima svoj rok trajanja, kao i pozorišne daske na kojima je i on zaigrao umesto eksperta Krstića, koji se svojevremeno nije snašao u praćenju onoga što mu je diskretno, iza kulisa, tihim glasom suflirao premijer „mekog srca“ Aleksandar Vučić.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*