Home » OBAVEŠTENJA » Dušan Nikezić član Sloge i konsultant u kolektivnom pregovaranju

Dušan Nikezić član Sloge i konsultant u kolektivnom pregovaranju

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” dobili su veliko pojačanje pristupanjem Dušana Nikezića, bivšeg prvog čoveka Ministarstva finansija Republike Srbije koji je praktično kao državni sekretar vodio to ministarstvo u vreme vlade Mirka Cvetkovića.

Kao jedan od dobrih poznavalaca ekonomskih prilika u zemlji i inostranstvu, ali i zbog toga što je kao ekspert bio angažovan u više kompanija, Dušan će u sindikatu biti konsultant u pregovorima oko zaključenja kolektivnih ugovora.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović kaže da je Nikezić u sindikat došao kao član novog Sloginog sindikata nedavno osnovananog u kompaniji “Multikom”.

–  Pre nekoliko dana imali smo priliku da na početku pregovora oko zaključenja kolektivnog ugovora u jednoj velikoj multinacionalnoj kompaniji vidimo Dušanovo znanje u praksi. U to sam se i lično uverio kada sam video kako se veoma ozbiljno pripremio za sastanak na koji je došao sa puno informacija i podataka o poslovanju te kompanije na tržištu, njihovim prihodima i rashodima, visinama zarada u troškovima poslovanja i svim drugim stvarima vezanim za poslovanje kompanije, tako da ćemo kada ti pregovori počnu imati više nego odlične početne pozicije u borbi za povećanje plate, kaže Veselinović.

On dodaje da je Nikezića upoznao još 2010. godine kao glavnog pregovarača ispred Vlade Republike Srbije u pregovorima sa sindikatima.

–  Još tada mi je delovao veoma profesionalno kao čovek koji izuzetno dobro poznaje materiju o kojoj se pregovara. Nisam ni mogao da pomislim da će jednoga dana biti u našem timu i na strani radnika. Zato, mogu slobodno da kažem da je Dušan Nikezić jedan od najboljih ekonomskih eksperata u Srbiji i da je trenutno najzvučnije ime među svim sindikalnim ekspertima i konsultantima, zbog čega smo ja i moji saradnici u sindikatu veoma srećni, posebno što u ovom trenutku vodimo više pregovora u nekoliko ozbiljnih kompanija, zaključuje Veselinović.

Informativna služba

Biografija:

Dušan Nikezić je rođen u Prijedoru 18. februara 1973. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Beogradu, a diplomirao na Boston University School of Management 1996. godine.

Od 1996. godine radio je kao konsultant u vodećoj srpskoj konsultantskoj kući „CES Mecon“, gde 2004. godine postaje direktor. Od 2001. godine bio je angažovan kao savetnik ministra za privredu i privatizaciju u vladi Zorana Đinđića, a od osnivanja Agencije za privatizaciju imenovan je za pomoćnika direktora Agencije. Nakon formiranja vlade Mirka Cvetkovića 2008. godine angažovan je kao savetnik za privredu i finansije predsednika vlade. U 2009. godini imenovan je za predsednika nadzornog odbora EPS-a, a u 2010. za predsednika Upravnog odbora Energoprojekta. Nakon rekonstrukcije vlade Mirka Cvetkovića 2011. godine, postaje državni sekretar u Ministarstvu finansija i na toj funkciji ostaje do kraja jula 2012. godine.

Bio je član Skupštine društva preduzeća za proizvodnju borbenih vojnih vozila „Direkcija KS“ i član Fonda za razvoj Republike Srbije. Dušan Nikezić je takođe rukovodio Radnom grupom koju je Vlada angažovala kako bi održala proces proizvodnje u „Železari Smederevo.

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content