Home » OBAVEŠTENJA » Država da kaže: koji se sindikati i lideri kontrolišu?

Država da kaže: koji se sindikati i lideri kontrolišu?

Beograd, 17. januar 2015. godine — Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ traže od države puno objašnjenje o  saznanjima da se pojedine vojne bezbednosne službe nezakonito bave radom nekih sindikata i njihovim liderima na koje je upozorio ombudsman Saša Janković.

prisluskivanjeSa zabrinutošću smo primili ovu vest i zato tražimo odgovor: koji se to sindikati i koji se to sindikalni lideri kontrolišu od strane vojnih bezbednosnih službi?

Kao sindikat, mi nemamo šta da krijemo, niti smo ikada imali. U našim komunikacijama sa članstvom se može čuti samo očaj i vapaj radnika koji od nas svakodnevno traže pomoć i koji su sve više zabrinuti za svoju i egzistenciju svojih porodica.

Za Udružene sindikate Srbije „Sloga“ je neprihvatljivo da se pojedine vojne bezbednosne službe nezakonito bave bilo čijim radom, i zato odlučno pružamo svaku podršku ombudsmanu Saši Jankoviću kao predstavniku nezavisnog regulatornog tela i svima onima koji su se pridružili u zahtevima da se dođe do pune istine.

Takođe, dužni smo da upozorimo da se izostankom pune istine o ovom problemu trasira put u diktaturu, nakon čega bi mogla uslediti hapšenja i montirani procesi protiv svih onih koji drugačije misle, posebno boraca za ljudska prava i sindikalnih aktivista koji se bave pitanjima zaštite zaposlenih i prava da za svoj rad dobiju adekvatnu i pravičnu zaradu.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Ljudi ja Vam se se divim na hrabrosti da govorite ovakve stvari.Ni jedan sindikat ne sme da zucne o ovim stvarima.Slogu verovatno prisluskuju.Vaseg predsednika sigurno.

  2. Sloga kao i uvek bije direktno zmiju u glavu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content