Home » OBAVEŠTENJA » Dogovor u Lasti, radnici čekaju nov obračun zarada

Dogovor u Lasti, radnici čekaju nov obračun zarada

Nakon današnjeg sastanka nezadovoljnih radnika SP Lasta Barajevo sa generalnim direktorom  i predsednikom Nadzornog odbora dogovoreno je da se formira komisija za način obračuna zarada za vozače po barajevskom zahtevu, sa rokom završetka do 15. avgusta tekuće godine.

Dogovoreno je da svaka poslovna organizacija na nivou SP Laste da po jednog svog predstavnika vozača u radnoj grupi. Ono šta je važno da će svi angažovani radnici u SP Lasta Barajevo zbog nedostatka radne snage (vozači, dispečeri, automeganičari i biletari) biti stimulisani 20 procenata na julsku i avgustovsku zaradu.

Podsećamo, u petak, 29. jula, oko 70 nezadovoljnih radnika Saobraćajnog preduzeća „Lasta” u poslovnoj  jedinici Barajevo samoorganizovano su održali jednosatni štrajk upozorenja i najavili početak štrajka glađu zbog propalih pregovora sa poslovodstvom.

Nakon ponude poslovodstva da se štrajk odloži do ponedeljka i u 14 časova održi novi sastanak sa rukovodstvom , isti je u kasnim popodnevnim satima dogovorom štrajkača zamrznut.

U svojim zahtevima radnici su tražili cenu radnog sata od 450 dinara za vozače, a za otpravnike i majstore na održavanju povećanje od 35 posto na neto zaradu.

Informativna služba

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content