Home » OBAVEŠTENJA » Disciplinski predsedniku sindikata u Užicu, građani dobrodošli na ročište

Disciplinski predsedniku sindikata u Užicu, građani dobrodošli na ročište

Danas je predsedniku Sindikata Sloga Grad Užice i predsedniku Sindikata policije Sloga Gliši Vidoviću uručen poziv za održavanje ročišta u disciplinskom postupku

Ročište će se održati 10.11.2021. godine u 11.00 časova., u prostorijama Policijske uprave Užice u kojoj je Vidović zaposlen.

Podsećamo da je Glišo Vidović, koji je diplomirani pravnik i sindikalni aktivista udaljen sa rada 27.07.2021. godine nakon prijave radnice AD Putevi Užice da joj je navodno pretio i putem telefona rekao da je „ lak na obaraču“, što je rezultiralo njegovom suspenzijom

“Svima je jasno da je u pitanju fingirana prijava koja je usmerena ka sindikatu Sloga sa ciljem da se on ospori i zaustavi u delovanju. Prijava je podneta nakon objave da je inspekcija rada pokrenula prekršajne postupke protiv preduzeća AD Putevi Užice i ovlašćenog direktora u tom pravnom licu”, ističu iz Sloge Užice.

Oni naglašavaju da veruju da će se dokazati nevinost njihovog predsednika i da će se ova ružna epizoda, priređena od strane čelnika MUP-a i lokalnih vlasti brzo završiti.

Imajući u vidu da se postupak vodi po Zakonu o opštem upravnom postupku i da je javnost zagarantovana (ako se drugačije ne odluči, a nema razloga), iz Sloge Užice su pozvali sve zainteresovane građane da mogu doći i lično prisustvovati ročištu.

Informativna služba     

 

 

…    

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*