Home » OBAVEŠTENJA » Demanti Sloge Trajal Kruševac
Demanti Sloge Trajal Kruševac

Demanti Sloge Trajal Kruševac

Kruševac, 19. decembar 2015. – Povodom nedavne izjave Milosava Vukojičića, predsednika Samostalnog sindikata u „Trajalu“ Večernjim novostima, u tekstu „Ministra odbrane čuvaju – peticije?“, kojom tvrdi da „Sloga“ u toj korporaciji ima 50 do 60 zaposlenih i da nije reprezentativana, Odbor sindikata „Sloga Trajal Kruševac“ dužna je da saopšti sledeće:

1Sindikat „Sloga“ u  korporaciji Trajal Kruševac u ovom trenutku  ima više od 200 članova, hrabrih, istrajnih i poštenih radnika i ispunjava sve zakonske uslove za potvrdu reprezentativnosti čiji se postupak konstantno godinama unazad opstruiše.

Znanja radi, „Sloga“ je u Trajalu imala utvrđivanje reprezentativnosti 15. juna 2012. godine, sa više od 300 prijavljenih članova, međutim, tadašnji direktor Hristo Krušarski, zajedno sa Vukojičićem iz Samostalnog sindikata je opstruisao njeno utvrđivanje, nakon čega je postupak predat u nadležnost Republičkog odbora, koji do današnjeg dana nije to uradio, niti je započeo proces.

Što se tiče izjave predsednika Samostalnog sindikata Milosava Vukojičića da je „Gašić mnogo učinio za njih i za Kruševac u celini, pa će mu uvek davati podršku“, smatramo da je neumesna sa stanovišta delovanja  sindikata, jer je ministar sam svojim nekulturnim ponašanjem dospeo u žižu javnosti.

Kada je u pitanju kredibilitet sindikalca Vukojičića, on je radnicima poznat  po tome što je jedini čovek čija je plata ušla u kupoprodajni ugovor i iznosila više od 100.000 diinara, dok su radnici istovremeno bili na minimalcu.

Pored toga, od Trajala je dobio kadrovski stan, koji se inače dodeljuje samo stručnjacima i ekspertima, i to po uslovima o kojima svaki radnik u Srbiji može samo da sanja, na 20 godina i sa smešnom mesečnom ratom od par hiljada dinara.

Stoga, i nije čudo što je ekspertu Vukojičiću svaki ministar bio spasitelj  i o što o svakom uvek priča sve najbolje.

Predsednik Sloga Trajal Kruševac
Vladica Tomašević

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top