Home » IZBORI 2014 » DANAS JE POTPISIVANJE SPORAZUMA

DANAS JE POTPISIVANJE SPORAZUMA

Beograd, 7. februara 2014. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ potpisaće danas sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta sa Demokratskom strankom, Novom strankom, Demokratskim savezom Vojvodine, i Bogatom Srbijom. Nakon potpisivanja sporazuma  održaće se i konferencija za novinare.

slogaPrimarna misija „Sloge“ biće beskompromisno zalaganje za vladavinu prava, ekonomskih reformi sa jednakim šansama za sve, uz maksimalno očuvanje radnih mesta, otvaranje novih i bez uplitanja stranačko – sindikalno – birokratske oligarhije, a čiji su danas efekti toliko vidljivi da predstavljaju ozbiljan problem i pokazatelj  teškog i bolesnog stanja u društvu.

„ Za razliku od drugih sindikata, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su odlučili da svoj angažman u menjanju Srbije učestvuju javno i transparentno,  sa mnoštvom konstruktivnih predloga koji će kroz instituciju parlamenta biti dostupni najširoj javnosti, a ne kao što se to sada čini sa podrškom državnih “večitih“ reprezentativnih sindikata, koji u kontinuitetu tajno i  kuloarski decenijama nastavljaju narušavanje prava radnika vodeći se isključivo svojim ličnim interesima“.

Uvereni smo da će ova koalicija, okupljena oko Demokratske stranke, bez obzira bila u vlasti ili u opoziciji, moći adekvatno da odgovori na mnoge odgovore, da će ojačati vladavinu prava, izvršiti javni pritisak na promenu zakonskih regulativa u reformisanju sindikalne scene u Srbiji,  čime će se otvoriti mogućnost većih prava i zaštite za sve zaposlene, kao i one koji u ovom trenutku rade u sivoj zoni, ali i one koji u budućnosti očajnički očekuju posao.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*