Home » OBAVEŠTENJA » Danas je Međunarodni dan medicinskih sestra

Danas je Međunarodni dan medicinskih sestra

Beograd, 12. maja 2016.– Kao što 1.maja obeležavamo praznik rada u znak sećanja na one koji su se pre 150 godina borili za prava koja u Srbiji većina radnika ni danas nema, tako se i ovaj dan obeležava u znak sećanja na Florens Najtingel koja se smatra utemeljivačem modernog sestrinstva i velikim borcem za prava žena, koja su u Srbiji danas i dalje ugrožena.

Često zaboravljajući koliko humanosti i požrtvovanja zahteva ovaj posao i zanemarujući divne primere smatrajući ih nečim što se podrazumeva, kritikujemo ih olako i za sve ono što su posledice lošeg sistema zdravstva u Srbiji, na šta one objektivno ne mogu da utiču.

Uvek treba da budemo svesni i opomenemo se u kakvim uslovima one rade, kakvim sve pritiscima su stalno izložene i koliko su malo plaćene za to što od njih svi očekujemo.

Svim medicinskim sestrama čestitamo praznik, a posebno koleginicama iz Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite Sloga.

Dok postojimo borićemo se za vaš bolji položaj i uslove u kojima radite.

Srećan praznik!

 

Informativna služba

 

Recimo NE Srbiji iz doba JURE!

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*