Home » OBAVEŠTENJA » Agencija obeležila deset godina rada
Agencija obeležila deset godina rada

Agencija obeležila deset godina rada

Beograd, 1. decembar 2015.- Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova danas je u Beogradu obeležila prvih deset godina rada i započela obuku na temu kolektivnog pregovaranja uz podršku Međunarodne organizacije rada (MOR).

12

Skup je otvorio Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije.

Agencija ujedno organizuje i obuku na temu Kolektivno pregovaranje, koja je fokusirana na teme koje se odnose na pravni i institucionalni okvir za mirno rešavanje radnih sporova u Srbiji, odnos između pregovaranja i mirenja, principe kolektivnog pregovaranja po standardima MOR-a, troškove i koristi od različitih stilova pregovaranja.

Događaju je prisustvovao i predstavnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“,  predsednik Željko Veselinović.

Capture

USS Sloga, ASNS, KSS, ISS

Ovo je ujedno bila i dobra prilika da se čelnici republičkih sindikata posle gotovo dve godine ponovo svi okupe na jednom mestu, posebno osnivači nekadašnjeg Srpskog sindikalnog fronta, sindikalne koalicije koja je 10. decembra 2013. godine, na Međunarodni dan ljudskih prava, poprilično uzdrmala tadašnju političko-sindikalnu scenu organizovanjem velikog radničkog protesta u Beogradu „Radnik nije rob!“, kada se u Beogradu okupilo više od 10.000 nezadovoljnih ljudi.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top