Home » OBAVEŠTENJA » Agencija obeležila deset godina rada

Agencija obeležila deset godina rada

Beograd, 1. decembar 2015.- Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova danas je u Beogradu obeležila prvih deset godina rada i započela obuku na temu kolektivnog pregovaranja uz podršku Međunarodne organizacije rada (MOR).

12

Skup je otvorio Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije.

Agencija ujedno organizuje i obuku na temu Kolektivno pregovaranje, koja je fokusirana na teme koje se odnose na pravni i institucionalni okvir za mirno rešavanje radnih sporova u Srbiji, odnos između pregovaranja i mirenja, principe kolektivnog pregovaranja po standardima MOR-a, troškove i koristi od različitih stilova pregovaranja.

Događaju je prisustvovao i predstavnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“,  predsednik Željko Veselinović.

Capture

USS Sloga, ASNS, KSS, ISS

Ovo je ujedno bila i dobra prilika da se čelnici republičkih sindikata posle gotovo dve godine ponovo svi okupe na jednom mestu, posebno osnivači nekadašnjeg Srpskog sindikalnog fronta, sindikalne koalicije koja je 10. decembra 2013. godine, na Međunarodni dan ljudskih prava, poprilično uzdrmala tadašnju političko-sindikalnu scenu organizovanjem velikog radničkog protesta u Beogradu „Radnik nije rob!“, kada se u Beogradu okupilo više od 10.000 nezadovoljnih ljudi.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*