Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović: Vratiti menze na radna mesta

Veselinović: Vratiti menze na radna mesta

Novi Sad, 26.10.2016. – Topli obrok je odavno hladan i suv jer ga većina zaposlenih nabavlja po pekarama. Ipak neki radnici jedu kuvano svaki dan, poput onih u jednoj fabrici u Svrljigu gde dobijaju kuvano, salatu i dezert.

Željko Veselinović, predsednik USS „Sloga“ i kandidat za predsednika Srbije ispred Inicijative građana „Radnik nije rob“ ocenio je danas u fono obraćanju za „Signal Radio“ iz Novog Sada da je potrebno vratiti mogućnost da se radnici ponovo hrane toplim obrokom na poslu u menzama.

„U fabrikama postoje menze koje sada zvrlje prazne ili imaju drugu namenu, a tamo gde ih nema treba organizovati ketering službu kako bi zaposleni imali mogućnost da za vreme svoje pauze ručaju“, kazao je on.

Kada je u pitanju visina toplog obroka, Veselinović je ukazao na česte zloupotrebe poslodavaca i rekao da oni mogu da im isplate 1 dinar dnevno, ili 20 dinara mesečno, a da bude ispunjena zakonska forma.

 

Informativna služba

 

Poslušajte u nastavku…

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*