Home » VAŽNO OBAVEŠTENJE

VAŽNO OBAVEŠTENJE

I SUD PRESUDIO: Veselinović je jedini ovlašćeni i zakonski zastupnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“

Beograd, 17. maj 2015. – Viši sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu/rešenje kojim se potvrđuje da je Željko Veselinović jedini ovlašćeni i zakonski zastupnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“. Presuda je postala pravosnažna na dan 14. 05.2015. godine.

Sud je, takođe, poništio odluku „pučista“ od 8. jula 2014. godine kojom je pokušano razrešenje Veselinovića sa mesta predsednika sindikata i njegovo isključenje iz članstva.

Istovremeno sud je potvrdio kao ispravnom odluku Glavnog odbora Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ o isključenju Đurić Jovana, Biočanin Mile, Simić Nebojše, Petrić Milana, Mire Baste, Čabrić Mileta, Šormaz Miodraga, Jocić Milene i Milovanović Rančice, kao i isključenje Radničkog sindikata „Zastava kamioni Kragujevac“.

Ovom presudom je potvrđena odluka sindikata o kompletnom raspuštanju rukovodstva Sindikata „Sloga-GSP“ i isključenju Mire Baste bivše predsednice, kao i postavljanju novog zastupnika za taj sindikat, Slobodana Vasića.

Podsećanja radi,  mala i beznačajna grupica „pučista“ bez podrška članstva je 8. jula 2014. godine predvođena penzionerkom Milenom Jocić, u jeku najveće kampanje protiv usvajanja sada aktuelnog Zakona o radu pokušala nelegalnu smenu Željka Veselinovića, ovlašćenog i zakonski izabranog zastupnika i predsednika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Pobuda za ovaj sraman i izdajnički potez je bilo dosta. Od motivacije da se pojedinci dokopaju sindikalnog novca, da se odradi opstrukcija Sloge kao najglasnijeg radničkog sindikata u Srbiji , do razbijanja sindikata kako bi se legalizovalo otimanje, preuzimanje i prodaja sindikalnih mandata, a koje su Udruženi sindikata Srbije „Sloga“ dobili na listi sa Demokratskom strankom i koji su trebali da služe kao glas radnika.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će na osnovu presude/rešenja, ali i drugim donetim odlukama nastaviti sa podnošenjem adekvatnih prijava protiv svih učesnika u pokušaju razbijanja sindikata, posebno glavnoih inicijatora i podstrekača kako bi se sva materijalna šteta napravljena sindikatu za vreme unazad nadoknadila, dok o moralnoj satisfakciji treba da brinu samo oni koji su u ovom sramnom činu učestvovali.

Posebno o moralu treba da brinu oni lažni sindikalci koji su umislili da su ih široke narodne mase birale na poslanička i odbornička mesta, i koji su radničke mandate zamenili ličnim koristoljubljem.

Oni bi itekako trebalo da znaju da članstvo Sloge od tih mandata nikada neće odustati!

Za sve one koji nisu učestvovali u dosadašnjim sramnim radnjama, pokajali se i shvatili svoju grešku, vrata Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ su i dalje otvorena, jer je časnije bilo distancirati se, ali i iskreno pokajati, nego učestvovati u razbijanju sopstvene organizacije.

Idemo dalje, složnije, a to smo i dokazali!

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“

Str.123

 

 

 

Obaveštavamo članstvo i javnost da je stari pečat Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ 16.07.2014. godine oglašen nevažećim u Službenom glasniku RS, pod oznakom 11/000855/14. 

U skladu sa Statutom sindikata, VAŽEĆI PEČAT je sledećeg oblika:

Capture

POTVRDA O ODJAVI PEČATA

16.7.2014 20;58;36

2 comments

 1. Poštovani moji predci Dimitrija Tucovića dali je moguće da u postupku Ane Vitković iz Kragujevca BAHATA direktorka nije postupila po Nalogu Suda.
  Napomena: Bahata Direktorka je 17 -god direktor na principu nasledstva Titoizma.
  Šta da ja očekujem kao spec. inž. elektrotehnike i računarstva koji sam dobio od iste diretorke otkaz posle 17 godina dužeg radnog staža u istoj firmi od Direktorke.
  Pozivam u pomoć Dimitrija Tucovića da stane na put BAHATIM Direktorima.
  Očekujem Objavu vaš član.
  S. Ilić

  • Udruženih sindikata Srbije Sloga – Kragujevac dobija spor sa Zavod za zdrasvenu zaštitu radnika „Zastava“ za Anu Vitković koja je dobila otkaz od strane DRAGE CENJENE DIREKTORKE MILINKE.
   ČESTITAM.
   S. Ilić

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top