Home » OBAVEŠTENJA » Uzbunjivač Trbović vraćen u MUP ali poslat u PS Opovo
Uzbunjivač Trbović vraćen u MUP ali poslat u PS Opovo

Uzbunjivač Trbović vraćen u MUP ali poslat u PS Opovo

Beograd, 19.06.2020. –  Direktor policije doneo je rešenje kojim se uzbunjivač, član Ssindikata policije Sloga Mladen Trbović vraća na rad i raspoređuje na radnom mestu policajac I (OSL) u PU Pančevo u PS Opovo. Rešenje je doneto na osnovu presude Upravnog suda u Beogradu kojim je utvrđeno nezakonito postupanje nadležnih u MUP koji su ga u montiranom disciplinskom postupku oglasili krivim kada je na kraju dobio otkaz.

Suštinski pravda nije zadovoljena s obzirom da je Mladen Trbović prethodni radnik Uprave krimininalističke policije u Beogradu sada i formalno pripadnik uniformisane policije u PS Opovo.

Dakle, ovo rešenje o vraćanju na rad i raspoređivanj se gradi na nezakonitom rešenju direktora policije od 22.06.2016.godine. Na to rešenje Trbović je uložio Žalbu pred drgostepenim organom Žalbenom komisijom Vlade. Predmetna komisija odbila je da reši žalbu koristeći se institutom ćutanja uprave.

Zaštitnik građana utvrdio je da je Žalbena komisija Vlade u tom slučaju postupala nezakonito. I pored preporuke Zaštitnika građana, Žalena komisija je ostala nema a kako je proteklo dosta godina smatra se da je žalba odbijena. Iako je takavo postupanje nezakonito ali i samo rešenje s obzirom na unesene datume i mesto raspoređivanja koje ne postoji u PU Pančevo, to rešenje je ozakonjeno i poslužilo je da sada Trbovića rasporede u Opovu.

Ono što se može zaključiti uvidom u svu dokumentaciju koju sindikat poseduje, više lica u MUP i Žalbenoj komisiji Vlade su se, čini se, udružila da uzbunjivaču Trboviću nanesu štetu koju trpi i danas.

Adekvatno prikupljenim materijalnim dokazima, advokati pripremaju ozbiljnu krivičnu prijavu protiv više lica u MUP. Koliko će pravna država imati snage da ispita konkretan slučaj i uvezanost više lica koja su postupala nezakonito i neprofesionalno, videćemo. Očekujemo da pravda bude zadovoljena a prljave značke da nikada više neće imati prilike da ikome nanesu štetu.

Postalja se pitanje šta je rukovodstvo u PU Pančevo preduzelo protiv Gorana Krasavčevića koji je svojim nezakonitim postupanjem prouzrokovao otkaz Trboviću, što je i sud obrazložio u presudi. Nameće se i logično pitanje da li će i on završiti na disciplinskom suđenju, hoće li zadržati svoje radno mesto komandira u Pančevu, ili će možda napredovati u službi?

Njegova dalja profesionalna karijera u PU Pančevo je danas lakmus papir demokratije i pravde. Ako bude  snosio posledice, znamo da pravna država postoji i da se profesionalci nalaze u vrhu MUP i PU Pančevo. Ako se ne desi ništa, ili bude pred penziju napredovao, znamo da je bio samo alat u tuđim rukama i da je samo izvršavao naređenja nadređenih. Ubrzo, priliku će imati pred krivičnim sudom.

Treba istaći i da je Trbović godinama radio u Nemačkoj, prekvalifikovao se za varioca. Bez obzira na platu od 2.000e, on želi da ponovo obuče uniformu radi u MUP, da časno radi posao koji voli i odbrani svoj ugled i čast koja mu je ukaljana od strane prljavih znački u vrhu MUP i PU Pančevo.

Ne treba smetnuti s uma da je Mladen Trbović uzbunjivač i heroj Srbije, profesionalac, on časno nosi svoje ime i prezime, ali i značku policije!

 

SINDIKAT POLICIJE SLOGA 

 

….

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top