Home » OBAVEŠTENJA » RADULOVIĆ OTERAN VUVUZELOM
RADULOVIĆ OTERAN VUVUZELOM

RADULOVIĆ OTERAN VUVUZELOM

Beograd, 26. decembar 2013. – Tribina „Posao za Srbiju“ prekinuta od strane predstavnika Udruženih sindikata Srbije Sloga, predsednik sindikata Željko Veselinović duvanjem u vuvuzelu prekinuo tribinu jer je ista bila izrežirana i cenzurisana od strane Libertarijanskog kluba i njihovog moderatora, Mihaila Gajića, koji je tokom cele tribine odbijao  da da reč predstavnicima Sloge,  dok je istovremeno omogućavao već pripremljenim Libekovim istomišljenicima da uzurpiraju vreme za diskusiju.

ministar

Nakon neodržane tri javne rasprave i kraha socijalnog dijaloga u Srbiji, ministar privrede, Saša Radulović, pokušao je da putem tribine na Pravnom fakultetu opravda ceo svoj dosadašnji angažman u forsiranju jednog anti-radničkog zakona koji su svi sindikati u Srbiji, bez izuzetka, odbacili.

Na samom početku tribine, i nakon uvodne reči moderatora, Ruža Ćirković, novinarka, žestoko je kritikovala predlog Zakona o radu, za koji je rekla da nije u skladu sa evropskih zakonodavstvom, i da ni njoj samoj nije jasno zašto je nacrt zakona pun kontradiktornosti.

Radulović je tokom cele tribine insistirao na tome da on i njegovo ministarstvo nisu učestvovali u izradi ovog predloga zakona, već isključivo radna grupa Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, čime je samo dokazao prekoračenje svojih ovlašćenja.

Takođe, tokom cele tribine, organizatori, a i sam ministar pokušali su studentima da nametnu mišljenje da će, uvođenjem neoliberalnog koncepta dobiti svoje radno mesto koje danas maltene nezasluženo zauzimaju neki koji danas imaju radna mesta i koje treba otpustiti.

Udruženi sindikati Srbije Sloga smatraju da je ministar Radulović nakon večerašnje tribine dokazao da nije dorastao ulozi ministra privrede, da treba da podnese ostavku, a Vlada Srbije i njen premijer, Ivica Dačić, dobro da razmisle ko ih predstavlja i na koji način.

U NASTAVKU VIDEO SNIMCI SA TRIBINE

——————————————————————————————————————-

1.  DOBRODOŠLICA MINISTRU RADULOVIĆU

 

2. ŽIVORAD MRKIĆ – NSZS USS SLOGA – O ZAKONU O RADU

 

3. ŽELJKO VESELINOVIĆ, PR. USS SLOGA – PREKID TRIBINE

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. dragan smederevo Pfc

    Zeljko zajuri Ministra bez pardona.Da li je ovo pocetak kraja ovog uzasnog Zakona o radu.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top