Home » OBAVEŠTENJA » RADULOVIĆ OTERAN VUVUZELOM

RADULOVIĆ OTERAN VUVUZELOM

Beograd, 26. decembar 2013. – Tribina „Posao za Srbiju“ prekinuta od strane predstavnika Udruženih sindikata Srbije Sloga, predsednik sindikata Željko Veselinović duvanjem u vuvuzelu prekinuo tribinu jer je ista bila izrežirana i cenzurisana od strane Libertarijanskog kluba i njihovog moderatora, Mihaila Gajića, koji je tokom cele tribine odbijao  da da reč predstavnicima Sloge,  dok je istovremeno omogućavao već pripremljenim Libekovim istomišljenicima da uzurpiraju vreme za diskusiju.

ministar

Nakon neodržane tri javne rasprave i kraha socijalnog dijaloga u Srbiji, ministar privrede, Saša Radulović, pokušao je da putem tribine na Pravnom fakultetu opravda ceo svoj dosadašnji angažman u forsiranju jednog anti-radničkog zakona koji su svi sindikati u Srbiji, bez izuzetka, odbacili.

Na samom početku tribine, i nakon uvodne reči moderatora, Ruža Ćirković, novinarka, žestoko je kritikovala predlog Zakona o radu, za koji je rekla da nije u skladu sa evropskih zakonodavstvom, i da ni njoj samoj nije jasno zašto je nacrt zakona pun kontradiktornosti.

Radulović je tokom cele tribine insistirao na tome da on i njegovo ministarstvo nisu učestvovali u izradi ovog predloga zakona, već isključivo radna grupa Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, čime je samo dokazao prekoračenje svojih ovlašćenja.

Takođe, tokom cele tribine, organizatori, a i sam ministar pokušali su studentima da nametnu mišljenje da će, uvođenjem neoliberalnog koncepta dobiti svoje radno mesto koje danas maltene nezasluženo zauzimaju neki koji danas imaju radna mesta i koje treba otpustiti.

Udruženi sindikati Srbije Sloga smatraju da je ministar Radulović nakon večerašnje tribine dokazao da nije dorastao ulozi ministra privrede, da treba da podnese ostavku, a Vlada Srbije i njen premijer, Ivica Dačić, dobro da razmisle ko ih predstavlja i na koji način.

U NASTAVKU VIDEO SNIMCI SA TRIBINE

——————————————————————————————————————-

1.  DOBRODOŠLICA MINISTRU RADULOVIĆU

 

2. ŽIVORAD MRKIĆ – NSZS USS SLOGA – O ZAKONU O RADU

 

3. ŽELJKO VESELINOVIĆ, PR. USS SLOGA – PREKID TRIBINE

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*