Home » OBAVEŠTENJA » Radnike EPS-a tretirati kao službena lica

Radnike EPS-a tretirati kao službena lica

Sindikat “Sloga EPS” najoštrije osuđuje napad na njihove članove, montere u „EPS Distribucija“ koji se dogodio u petak, 25. oktobra u beogradskom naselju Krnjača, tokom obavljanja posla na obustavi isporuke električne energije dužniku, vlasniku BMW servisa.

Tražimo i zahtevamo od nadležnih organa da oštro kazne i krivično sankcioniošu bahatog vlasnika servisa M. L. koji je pored vređanja i fizički napao jednog od montera i gušio ga rukama za vrat, zbog čega mu je ukazana i lekarska pomoć, o čemu se oglasio i sam EPS.

Smatramo da je nedopustivo za državu da posao elektromontera, koji je inače visoko rizičan zbog električnih i elektromagnetskih polja kojima su izloženi, bude doveden do stadijuma kada pored te vrste opasnosti treba da se plaše i reakcije samih građana, i to ne samo sirotinje koja nema da plati dug, već onih koji su napravili milionske štete državi ne plaćajući električnu energiju, a pritom na njoj zaradili.

Ujedno zahtevamo da se radnici na poslovima isporuke, obustave i kontrole neovlašćene potrošnje električne energije (krađe) u budućnosti tretiraju kao “službena lica” i da se hitnom izmenom krivičnog zakona ozakoni taj status i poštre zakonske kazne kako se ovakvi događaji ne bi ponavljali u budućnosti.

U Beogradu, 27.10.2019.

Sindikat “Sloga EPS”

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*