Home » OBAVEŠTENJA » Predsednik Vučić da ispuni obećanje vojnicima dato pre tri godine

Predsednik Vučić da ispuni obećanje vojnicima dato pre tri godine

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, danas je u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, obišao pripadnike Trećeg raketnog diviziona u kasarni „Major Milan Tepić“ u Jakovu.

Tom prilikom je obećao dalje snaženje vojske, uz napomenu da je to rezultat velikih promena u našoj ekonomiji i izuzetnog i ubrzanog napretka Republike Srbije.

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije potseća da je predsednik Srbije posetio ovu istu kasarnu na Vaskrs 2017. godine kao tadašnji premijer i obećao da će pored modernizacije, vojska dobiti nove uniforme i značajno povećanje plata .

Pored toga obećao je i prijem novih vojnika i finansiranje namenske industrije, navodeći da ,,Krušik“ i ,, Zastava“, kao i ,, Milan Blagojević“ treba da budu motor srpske ekonomije.

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije poziva predsednika Vučića da pre nego što krene u ispunjenje obećanja, prvo ispuni ona od pre tri godine, koja su ostala samo mrtvo slovo na papiru.

Zarade pripadnika vojske nisu povećane, već smanjene, dok se osnovica za obračun plata pripadnika vojske propisana članom 95. Zakona o Vojsci ne poštuje, a evidentan je i odliv kadrova. Uniforme vojnici nisu dobili u celosti, i umesto obećana tri kompleta uniforme, vojnik ima samo jedan.

Namenska industrija je takođe u nezavidnom položaju, naročito valjevski “Krušik“, koji je doveden pred bankrot i kreditno zadužen da bi se radnicima isplatile plate.

Zato, još jednom pozivamo predsednika Republike Srbije da ispuni sva obeđanja koja je dao iz vremena kada je bio premijer. Vojnici to od njega očekuju, jer svakodnevno, savesno i odgovorno izvršavaju sve postavljene zadatke, svakoga dana u godini, bez obzira na vreme, vremenske uslove i zbog toga ne zaslužuju da se neko igra sa njihovim poverenjem u vidu obećanja.

Informativna služba

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*