Home » SAOPŠTENJA » Otpuštanja u kompaniji Valy doo

Otpuštanja u kompaniji Valy doo

Poslovne jedinice VALY doo u Valjevu i Loznici pokrenule su program tehnološkog viška za oko 150 radnika.

Od ponedeljka, u obe poslovne jedinice, započeto je otpuštanje zaposlenih.

Ono što nas kao sindikat zabrinjava je način na osnovu kojih kriterijuma je izvršena selekcija utvrđivanja tehnološkog viška i otpuštanja, jer su bez posla i egzistencije ostale dve samohrane majke, udovice, od kojih jedna izdržava čak troje dece, što smatramo „gaženjem osnovnog ljudskog dostojanstva i prava na život“.

Sindikat Sloga će od poslodavca tražiti da mu se dostavi informacija o kriterijumima koje je uzimao u obzir kada je pravio spisak za otpuštanja, kao i informaciju da li je taj spisak pravljen sa reprezentativnim sindikatom UGS “Nezavisnost“, jer program tehnološkog viška mora sadržati i socijalne kriterijume i konsultovanje sa sindikatom.

Italijanska kompanija „Golden Lady“, koja se bavi proizvodnjom čarapa, ženskog i muškog rublja, posluje u Srbiji dvadeset godina u okviru doo VALY, zapošljava oko 1700 radnika i tokom pandemije je uzimala novčanu pomoć od države.

Informativna služba

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content