Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » Захваљујући синдикату Слога добили солидарну помоћ
Захваљујући синдикату Слога добили солидарну помоћ

Захваљујући синдикату Слога добили солидарну помоћ

Запосленима Опште болнице у Суботици 22. јануара  исплаћена је солидарна помоћ због рођења детета, након интервенције синдиката здравства и социјалне заштите Слога.

Удруженим синдикатима Србије „СЛОГА“ – синдикату здравства и социјалне заштите обратио се један број запослених Опште болнице у Суботици са захтевом за помоћ у остваривању права која су дата Посебним колективним уговором, јер руководство те болнице није хтело да им исплати солидарну помоћ приликом рођења детета која им припада.

Као и увек, када су овакве ствари у питању, синдикат „СЛОГА“ је предузео све активности које су позитивним правним прописима регулисане, рекао је Предраг Ђурић, председник синдиката.

Ђурић је нагласио да је одмах након сазнања, да руководство Опште болнице у Суботици грубо крши права запослених, поднео захтев Инспектору рада да изврши надзор и да у складу са својим надлежностима утиче на руководство болнице да поступи у складу са позитивним правним прописима и исплати солидарну помоћ запосленима. Као резултат 22. јануара  2020. године исплаћена је солидарна помоћ запосленима.

Од када запослени имају право на ову врсту солидарне помоћи, искуство нам говори да директори, тек након интервенције надлежних органа су  спремни да испоштују своју обавезу.

Због тога „Слога“ се  одмах обраћа Инспектору рада, како запослени не би чекали неколико месеци да остваре своје право, закључио је Ђурић.

Информативна служба

 

 

ПОВЕЗАНА ВЕСТЗАХВАЉУЈУЋИ СИНДИКАТУ „СЛОГА“ ЗАПОСЛЕНИ У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ СУБОТИЦА ДОБИЛИ СОЛИДАРНУ ПОМОЋ

 

 

 

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ