Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » Захтев за поништење поступка рационализације у ОБ Г. Милановац
Захтев за поништење поступка рационализације у ОБ Г. Милановац

Захтев за поништење поступка рационализације у ОБ Г. Милановац

Горњи Милановац, 6. јун 2016. – Обавештавамо јавност да ћемо Управном одбору и ВД директора Опште болнице Горњи Милановац упутити званичан захтев за поништавање целокупног процеса рационализације у установи, као и да се списак запослених за чијим је радом, наводно, престала потреба, прогласи ништавним.

Тражимо спровођење целог поступка од самог почетка онако како то прописују закон и инструкције министарства здравља.

Истовремено, овом приликом желимо да ВД директора болнице, Др. Миру Лазаревићу, упутимо јавно и следећа питања:

– из којих разлога је цео поступак у установи спроводио готово тајно? Зашто о потреби спровођења одлуке Владе, критеријумима за одрђивање вишка запослених, као и утврђеном списку вишка запослених нисмо обавештени јавно?

– како се очигледно приликом утврђивања оних за чијим радом престаје потреба није придржавао критеријума који су му доставњени из Министраства здравља, нека јавно образложи којим се критеријумима руководио? Страначком припадношћу, физичким изгледом, степену полтронства или… Чиме?

– у ком својству се осећа надлежним и легитимним за потписивање решења о отказу запослених, кад му је по нашим сазнањима истекао и други (законом крајњи могући) мандат  вршиоца дужности директора?

– зашто је АНКЕТА, коју Инструкција Министарства здравља предвиђа као обавезну, спроведена тајно и селективно? Зашто је, и по којим критеријумима, неким запосленима понуђено да се определе да ли желе добровољно да се пријаве за престанак радног односа, а другима није? Зашто је овим вршио дискриминацију међу запосленима?

– у ком својству се у установи појављују лица која се обучавају за рад на пословима са којих отпуштате запослене који на њима раде годинама, уз образложење да је за тим пословима престала потреба?

На крају, упознајемо јавност, а јавно и господина Лазаревића, да ће на ова, али и низ других питања ускоро одговарати пред надлежним органима и на суду, јер имамо информације, сведоке и доказе и за низ  других радњи које је по нашим сазнањима радио супротно закону.

 

 

СИНДИКАТ СЛОГА

ОПШТА БОЛНИЦА

Г. МИЛАНОВАЦ

Гордана Караулић

председник

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ