Home » ОБАВЕШТЕЊА » ЗА ПРИМЕР – СЛОГА КУЋУ ГРАДИ
ЗА ПРИМЕР – СЛОГА КУЋУ ГРАДИ

ЗА ПРИМЕР – СЛОГА КУЋУ ГРАДИ

Саво Панић, радник ЈКП Градска чистоћа, трагично је 2011. године страдао на радном месту обављајући свакодневни посао након чега му је одстрањена нога.

Да би своме колеги Сави омогућили нормално функционисање, запослени овог предузећа и представници два наша синдиката, Независни синдикат -Слога и Синдикат запослених- Слога, заједно са  менаџментом предузећа  прискочили су у помоћ и конкретним акцијама помогли овом вредном и честитом човеку за кога његове колеге имају само речи хвале.

Након обезбеђења ортопедских помагала, одлучили су да му дораде недовршену кућу у Батајници и прилагоде је његовим новонасталим потребама.

Од степеништа, електроинсталација, до мокрог чвора и столарије, вредни мајстори, његове колеге из грађевинске службе су наредних четрдесет дана, некада и прековремено, радиле на адаптацији куће и окружења како би се Сави олакшали свакодневни услови за нормалан живот у околностима инвалидитета.

Саво не крије своју захвалност синдикатима и менаџменту фирме, али ни његове колеге срећу што су помогли и  учествовали у овој несвакидашњој и ретко виђaној акцији помоћи страдалом колеги.

Удружени синдикати Србије „Слога“ су поносни на своје колеге и чланове из ова два синдиката, Синдиката Независност -СЛОГА на чијем је челу Милан Петрић, иначе и потпредседник УСС Слога, и Синдиката запослених- Слога на чијем је челу Миодраг Стаматовић.

„Директна и непосредна помоћ колеги, у овом случају Сави Панићу раднику ЈКП Градска чистоћа, показао је како синдикати могу заједничким радом директно да помогну раднику у несрећи, али и да покажу да је синдикална сарадња у Србији могућа  када се мора и када се искрено хоће“- рекао нам је Жељко Веселиновић, председник УСС Слога.

Удружени синдикати Србије „Слога“  су поносни што су учествовали у овоме и позивају све синдикате и послодавце у Србији да следе пример ових храбрих, али пре свега плементих људи.

СЛОЖНО!

  

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top