Home » ОБАВЕШТЕЊА » Вујовићу, прсте даље од државних пензија!
Вујовићу,  прсте даље од државних пензија!

Вујовићу, прсте даље од државних пензија!

Ми немамо против да се министар коцка својим новцем, али никако парама грађана Србије, јер би то била продаја њихових судбина и саме државе Србије, али и трговина на светском тржишту капитала за коју он нема мандат!

Београд, 21.04.2015. — Удружени синдикати Србије „Слога“ се најоштрије противе могућности да се у наредном периоду у Србији делимично или потпуно укине државни пензиони систем и да се пропише законска обавеза да грађани морају да штеде у приватним пензионим фондовима, јер би нас то као друштво директно гурнуло у у државу диктатуре и аутократије.

Државни пензиони фонд мора да опстане, јер нам нови „Дафина и Језда“ не требају, а и чему онда служи држава и кога она треба да заступа?

Просто смо запањени дрскошћу министра финансија Душана Вујовића који је уопште ову могућност најавио на панелу ММФ-а организованом у оквиру Генералне скупштине те институције у Вашингтону.

Министар Вујовић би требао да зна да ни један приватни пензијски фонд у свету не гарантује ништа као што то може држава, па било каква дискусија о другом стубу ПИО осигурања у Србији мора да буде искључиво на бази личне добровољности, а не методом наметнуте законске обавезе изгласане у Скупштини Србије.

Ми немамо против да се министар коцка својим новцем, али никако парама грађана Србије, јер би то била продаја њихових судбина и саме државе Србије за чију трговину на светском тржишту капитала нема мандат!

За садашње стање пензијског система нису одговорни грађани који је годинама раде и одвајају у фонд за старост, и кога су на жалост многи дословце годинама уназад черупали уз помоћ људи из власти, а да за ту врсту пљачке нико у Србији до сада није озбиљно кривично одговарао.

Зато од Вујовића очекујемо много више, попут отварања нових радних места, смањења сиве економије, ефикаснију наплату пореза и одузимање незаконито стечене имовине, мањи утицај увозничког лобија на тржишту, односно, све оно шта је власт обећала да ће урадити, а не експерименте и нову пљачку сопственог народа који све теже живи и егзистира.

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top