Home » ОБАВЕШТЕЊА » Влада Србије оснива предузеће „Аеродроми Србије“!?
Влада Србије оснива предузеће „Аеродроми Србије“!?

Влада Србије оснива предузеће „Аеродроми Србије“!?

Београд, 04.04.2018. – Удружени синдикати Србије „Слога“ осуђују намеру државе да на крајње бахат начин преузме нишки аеродром „Констатин Велики” од града Ниша и уједно позивају премијерку Србије Ану Брнабић да одговори јавности да ли је у плану владе коју представља оснивање и формирање државног предузећа под називом „Аеродроми Србије“.

Због читаве тајности око уговора о концесији Аеродрома „Никола Тесла“, оправдано сумњамо да ће то државно предузеће служити искључиво као гарант француском концесионару да у наредних 25 година држи монопол у оквиру услуга авио превоза путника и робе.

Према нашим сазнањима то предузеће би требало да обједини све мање аеродроме широм Србије који би могли у наредном периоду да се развијају на основу “лоу кост“ компанија.

Овим би се обједињено под надзором државе угушила свака даља перспектива да се мали аеродроми попут нишког „Констатина Великог”,“Лађеваца“ код Краљева, “Пониква“ код Ужица, Вршца и других места развијају на основу јефтиних услуга и летова.

Највећу штету ће трпети грађани Србије који тренутно имају прилику да се значајно јефтиније возе у односу на националног превозника и високих аеродромских такси.

Уједно тражимо јасан и прецизан одговор шта ће бити са радницима Аеродрома „Никола Тесла“ у Београду, њих 2000 стално запослених, будући да нови власник Венси у Лиону има аеродром сличног капацитета попут београдског кога опслужује свега 350 стално запослених радника.

Од премијерке очекујемо одговор уз упозорење да добијање страначких гласова на изборима не представља и бланко дозволу за нетраспарентно управљање државном имовином по личном нахођењу и у некаквој тајности далеко од очију јавног интереса.

Инфо служба

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top