Home » OBAVEŠTENjA » Vlada nas populizmom uvodi u siromaštvo i prinudni rad
Vlada nas populizmom uvodi u siromaštvo i prinudni rad

Vlada nas populizmom uvodi u siromaštvo i prinudni rad

Beograd, 24.10.2016. – Sve veći broj građana Srbije živi u siromaštvu kome je izložena četvrtina stanovništva, dok trećina smatra da teško živi. Sa stopom rizika od siromaštva sa 25,4 odsto Srbija je prva u Evropi, zbog čega je Evropska mreža protiv siromaštva nedavno pozvala Vladu Srbije da njeno smanjenje postavi kao prioritetni cilj i hitno unapredi politike zapošljavanja i socijalne zaštite.

capture– Srbija je danas  po siromaštvu na dnu Evrope i može da se meri samo sa afričkim i zemljama trećeg sveta. To je ozbiljan problem na kome se danas nedovoljno radi, ocenio je za TV “Šabac”, Željko Veselinović, predsednik USS “Sloga” i kandidat za predsednika Srbije ispred grupe građana “Radnik nije rob”.

Veselinović je istakao da se u Srbiji sve radi  na osnovu praznih priča Vlade Srbije i populizma.

– Govori se da nam je društveni proizvod sve veći i veći, kako je siromaštvo sve manje i da je veća zaposlenost, što prosto nije tačno, jer svi parametri pokazuju suprotno i da nemamo čime da se ponosimo.

Reagujući na nameru Ministarstva rada i zapošljavanja da će promeniti politiku socijalne pomoći, prema čemu bi radno sposobni od sredine naredne godine bili angažovani da rade na raznim poslovima, od poljoprivrede, održavanja puteva i higijene, Veselinović je rekao da sve to podseća na neko davno prošlo vreme i prinudni rad.

– Socijalna pomoć ne treba da se zaradi. Takvu pomoć, nažalost, dobijaju nezaposleni, a svi bi oni želeli da rade i da imaju posla da je to moguće. Raditi za par hiljada dinara nije ništa drugo nego prinudni rad, zaključio je prvi čovek Sloge.

U nastavku prilog TV Šabac…

 

Informativna služba

 

 

UKRATKO - sloga

sloga
Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top