Home » СЛОГА ВЕСТИ » Веселиновић са члановима синдиката у “Falc East-u“

Веселиновић са члановима синдиката у “Falc East-u“

image_pdf

Београд, 21.05.2017. – Председник Удружених синдиката Србије Слога Жељко Веселиновић разговарао је јуче у Књажевцу са члановима синдиката у “Falc East-u“

Веселиновић се са колегама састао у препуној сали Дома културе, где се разговарало на тему недавно одржане  спонтане обуставе рада, укључивања Удружених синдиката Србије Слога у цео процес и регистрације синдиката у Италијанској фабрици за производњу обуће и репроматеријала “Falc East“.

Он се окупљенима након уводних речи Владимира Драгичевића, председника синдиката Слога Falc East обратио окупљенима и честитао им на храбрости и истрајности да се боре за своја права.

–  Ви сте фирма за пример како радници солидарношћу и слогом могу да остваре свој циљ. Био сам изнанађен дешавиња у Falc Eastу када сам сазнао да су радници кренули у штрајк за своја права. Признајем, нисам био оптимиста, јер знам да је неколико покушаја пре тога лоше прошло и да су завршени неуспешно, попут  оних у Јури и Geoxu, где су организатори и иницијатори кажњени. Ваши захтеви су били оправдани, били сте сложни и истрајни и зато сте успели, рекао је Веселиновић.

Веселиновић се том приликом захвалио и колегама из Војног синдиката и ратних ветерана који су Удружене синдикате Србије „Слога“ препознали као једини прави раднички синдикат и упутили их да му се обрате и затраже помоћ и логистику, што је и учињено.

–  Могу да вам кажем да смо одмах реаговали, како медијски да алармирамо јавност, тако и организационо, јер се наш повереник из Ниша Братислав Бата Илић одмах појавио код вас и био са вама до самог краја и потписивања протокола.

Чалник  Слоге је обавестио присутне чланове да је решењем Министарства за рад у рекордном року, коме изражава захвалност, Синдикат Слога у њиховој фабрици и званично регистрован, и да сада треба да се ради на колективном уговору како би се побољшале и зараде и сам положај радника.

“Сва потребна помоћ у томе биће вам обезбеђена”, истакао  је Веселиновић.

Подсећања ради, потписивањем Протокола између представника „Слоге“ са једне и овлашћеног лица “Falc East са друге, и Општине Књажевац као гаранта, завршена је недавно одржана спонтана обустава рада.

Поред исплате новчане помоћи свим радницима, договорено је да запослени неће сносити последице због обуставе рада, већ ће се кроз обострано разумевање и без уцена приступити даљем унапређењу дијалога, усклађивању појединачних уговора о раду, изради правилника о систематизацији, водећи притом рачуна о најбољим интересима и запослених и компаније.

Протоколом је предвиђено да ће се по добијању решења о регистрацији и стицања статуса репрезентативног синдиката приступити поступку преговарања ради закључивања колективног уговора између послодавца и репрезентативног синдиката.

Удружени синдикати Србије „Слога“, сада као званично регистровани у “Falc East“ Књажевац, једини су регистровани синдикат, имају више од 650 чланова и тиме испуњавају услов за репрезентативност и почетак колективног преговарања.

Информативна служба

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top