Home » OBAVEŠTENjA » Veselinović posetio kolege u Mladenovcu
Veselinović posetio kolege u Mladenovcu

Veselinović posetio kolege u Mladenovcu

Beograd, 17. oktobar 2014. godine –Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović u sklopu redovnih aktivnosti obišao je juče Opštinski odbor “Sloge” u Mladenovcu.

Veselinović je prisustvovao sastanku tog sindikalnog tela, kojim je predsedavao Stojan Arsić, poverenik “Sloge” u Mladenovcu i predsednik sindikata u firmi “Keramika Mladenovac A.D.”.

8

Stojan Arsić, poverenik „Sloge“ u Mladenovcu i predsednik sindikata u firmi „Keramika Mladenovac A.D.“.

Arsić je upoznao Veselinovića sa trenutnim stanjem u preduzećima koje pokriva Opštinski odbor, od kojih je izdvojio lošu situaciju u fabrici za proizvodnju keramike koja je u stečaju i preduzeću ”Petar Drapšin”, nekada najvećeg proizvođača u aluminijskoj industriji, gde je neizvesnost radnika visoka i gde su zarade neredovne i ispod minimalca.

U vezi navedenih problema, dogovoreno je da se u narednih desetak dana organizuje sastanak sa predstavnicima Gradske opštine, kako bi se pronašao neki modus za rešavanje ovih izuzetno teških i mučnih radničih pitanja.

 

9

Jačanjem “Sloge” do konkretnih rezultata!

Pored navedenog, na sastanku je razmatrana i inicijativa za proširenjem sindikalnih organizacija “Sloge” u “Domu Zdravlja”, “Bolnici” i preduzeću “Progres”, s obzirom da Opštinski odbor Udruženih sindikata Srbije “Sloga” već deluje u nekoliko firmi i javnih preduzeća, poput “Parking servisa”, “Makovice”, “Selters Banje” i već gore pomenute fabrike za proizvodnju keramike i “Petra Drapšina”.

Osnivanjem novih sindikalnih organizacija “Sloga” bi postala najveći sindikat i stekla mogućnost za pokretanje inicijative za osnivanje Socijalno-ekonomskog saveta (SES) na nivou GO Mladenovac, čime bi se krenulo sa mnogo kvalitenijim i obavezujućim rešavanjem dugogodišnjih nagomilanih problema kroz tripartitne razgovore i pregovore.

Informativna služba USS “Sloga”

UKRATKO - sloga

sloga
Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top