Home » ОБАВЕШТЕЊА » Велика борба за репрезентативност у Паркинг сервису, али и опструкције!?

Велика борба за репрезентативност у Паркинг сервису, али и опструкције!?

Београд, 19.05.2018. године. – Део менаџмента уз помоћ других синдиката у Јавно комуналном предузећу за јавне гараже и паркиралишта, познатијем као Паркинг Сервис Београд, ових дана разним опструкцијама покушавају да спрече наш синдикат да стигне до репрезентативности.

Упркос томе што се број за репрезентативност повећао пријемом више стотина радника, махом партијских кадрова, у “Слогу” се због њене општепознате бескомпромисне борбе за права радника свакога дана учлањује већи број запослених.

Парадокс је, међутим, у томе да чим председник Слогиног синдиката Драган Љубић преда нове приступнице за утврђивање репрезентативности, у року од 15 минута имена новоучлањених заврше код страначких активиста у Општини Раковица, који онда људе за које сумњамо да су запослили зову телефоном и траже да се одмах исчлане из Слоге.

Dragan Ljubić i Željko Veselinović

–  Притисци и претње на наше чланове постали су свакодневница. Целокупна машинерија Паркинг Сервиса потпомогнута делом менаџмента и уз подршку руководства Општине Раковица чини све да Слога не добије репрезентативност, али им то неће успети, каже председник Слоге у ЈКП Паркинг сервис Београд Драган Љубић.

Управо због овога је и председник Удружених синдиката Србије “Слога“ Жељко Веселиновић заједно са Драганом Љубићем недавно обишао раднике тог предузећа у погону на Старом Сајмишту, који су махом у нашем синдикату.

Том приликом је разговарао са једним од директора погона “Паука”, који је председнику дао уверавања да се у јединици којом он руководи не врши никакав притисак на чланове синдиката Слога.

О свим дешавањима и проблемима у овом ЈКП предузећу, упознат је раније и генерални директор Андрија Чупковић, коме се дописом крајем недеље у име синдиката обратио председник Слоге Жељко Веселиновић захтевајући састанак.

–  Уколико директор настави са игнорисањем састанка, који се тиче искључиво права на социјални дијалог, на првој наредној седници Скупштине града Београда поставићу питања и тражити одговор од надлежних о свим нашим оправданим сумњама које се већ дуже време дешавају у Паркинг сервису, истакао је Веселиновић.

Главни одбор Удружених синдиката Србије “Слога“ овим путем истиче да пружа пуну подршку, солидарност и сваку другу помоћ колеги и председнику у Јавно комуналном предузећу за јавне гараже и паркиралишта Драгану Љубићу, његовим најближим сарадницима и свим члановима синдиката.

Инфо служба

 

 

 

.

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top