Home » ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

И СУД ПРЕСУДИО: Веселиновић је једини овлашћени и законски заступник Удружених синдиката Србије „Слога“

Београд, 17. мај 2015. – Виши суд у Београду донео је правоснажну пресуду/решење којим се потврђује да је Жељко Веселиновић једини овлашћени и законски заступник Удружених синдиката Србије „Слога“. Пресуда је постала правоснажна на дан 14. 05.2015. године.

Суд је, такође, поништио одлуку „пучиста“ од 8. јула 2014. године којом је покушано разрешење Веселиновића са места председника синдиката и његово искључење из чланства.

Истовремено суд је потврдио као исправном одлуку Главног одбора Удружених синдиката Србије „Слога“ о искључењу Ђурић Јована, Биочанин Миле, Симић Небојше, Петрић Милана, Мире Басте, Чабрић Милета, Шормаз Миодрага, Јоцић Милене и Миловановић Ранчице, као и искључење Радничког синдиката „Застава камиони Крагујевац“.

Овом пресудом је потврђена одлука синдиката о комплетном распуштању руководства Синдиката „Слога-ГСП“ и искључењу Мире Басте бивше председнице, као и постављању новог заступника за тај синдикат, Слободана Васића.

Подсећања ради,  мала и безначајна групица „пучиста“ без подршка чланства је 8. јула 2014. године предвођена пензионерком Миленом Јоцић, у јеку највеће кампање против усвајања сада актуелног Закона о раду покушала нелегалну смену Жељка Веселиновића, овлашћеног и законски изабраног заступника и председника Удружених синдиката Србије „Слога“.

Побуда за овај сраман и издајнички потез је било доста. Од мотивације да се појединци докопају синдикалног новца, да се одради опструкција Слоге као најгласнијег радничког синдиката у Србији , до разбијања синдиката како би се легализовало отимање, преузимање и продаја синдикалних мандата, а које су Удружени синдиката Србије „Слога“ добили на листи са Демократском странком и који су требали да служе као глас радника.

Удружени синдикати Србије „Слога“ ће на основу пресуде/решења, али и другим донетим одлукама наставити са подношењем адекватних пријава против свих учесника у покушају разбијања синдиката, посебно главноих иницијатора и подстрекача како би се сва материјална штета направљена синдикату за време уназад надокнадила, док о моралној сатисфакцији треба да брину само они који су у овом срамном чину учествовали.

Посебно о моралу треба да брину они лажни синдикалци који су умислили да су их широке народне масе бирале на посланичка и одборничка места, и који су радничке мандате заменили личним користољубљем.

Они би итекако требало да знају да чланство Слоге од тих мандата никада неће одустати!

За све оне који нису учествовали у досадашњим срамним радњама, покајали се и схватили своју грешку, врата Удружених синдиката Србије „Слога“ су и даље отворена, јер је часније било дистанцирати се, али и искрено покајати, него учествовати у разбијању сопствене организације.

Идемо даље, сложније, а то смо и доказали!

Удружени синдикати Србије „Слога“

Str.123

 

 

 

Обавештавамо чланство и јавност да је стари печат Удружених синдиката Србије „Слога“ 16.07.2014. године оглашен неважећим у Службеном гласнику РС, под ознаком 11/000855/14. 

У складу са Статутом синдиката, ВАЖЕЋИ ПЕЧАТ је следећег облика:

Capture

ПОТВРДА О ОДЈАВИ ПЕЧАТА

16.7.2014 20;58;36

2 comments

 1. Poštovani moji predci Dimitrija Tucovića dali je moguće da u postupku Ane Vitković iz Kragujevca BAHATA direktorka nije postupila po Nalogu Suda.
  Napomena: Bahata Direktorka je 17 -god direktor na principu nasledstva Titoizma.
  Šta da ja očekujem kao spec. inž. elektrotehnike i računarstva koji sam dobio od iste diretorke otkaz posle 17 godina dužeg radnog staža u istoj firmi od Direktorke.
  Pozivam u pomoć Dimitrija Tucovića da stane na put BAHATIM Direktorima.
  Očekujem Objavu vaš član.
  S. Ilić

  • Удружених синдиката Србије Слога – Kragujevac dobija spor sa Zavod za zdrasvenu zaštitu radnika „Zastava“ za Anu Vitković koja je dobila otkaz od strane DRAGE CENJENE DIREKTORKE MILINKE.
   ČESTITAM.
   S. Ilić

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top