Home » ОБАВЕШТЕЊА » Уместо аплауза потребна стварна заштита
Уместо аплауза потребна стварна заштита

Уместо аплауза потребна стварна заштита

Удружени синдикати Србије „Слога“ траже да се свим здравственим радницима, запосленима у јавним службама и онима који раде са странкама одмах доставе потребне количине заштитне опреме за рад: заштитне маске, рукавице и средства за дезинфекцију.

Слога сматра да за запослене у ванредним епидемиолошким условима нису довољни само аплаузи, већ је свима потребна стварна и адакватна заштита, због чега позивамо све послодавце да се понашају крајње одговорно.

Имамо притужби да поједини директори и њихови сарадници у неким јавним предузећима и државним установама озбиљно крше закон и да се под изговором ванредног стања примитивно и нецивилизовано обрачунавају са запосленима, синдикатима и неистомишљеницима.

Подобним радницима омогућава се пуно плаћено одсуство са посла и 100 одсто зараде, док се другима који им нису по вољи умањују зараде, пребацују на друга и лошија радна места, упућују разне претње и упозорења, а представницима синдиката који им нису по вољи онемогућава синдикални рад прописан законом.

Такође, све је више забринутих радника који нам се јављају са притужбом да их приморавају да раде без заштитних средстава и супротно препорукама здравствене струке и то у тренутку када држава предузима најрадикалније мере изолације становништва, укљућујући и полицијски час.

Зато, захтевамо и организацију рада у складу са здравственим препорукама, односно прекидом рада уколико је немогуће такву организацију рада предузети.

Вара се свако ко мисли да може некажњено да крши закон и злоупоребљава ванредно стање настало усред епидемиолошке катастрофе.

Упозоравамо да ћемо инсистирати на пуној кривичној одговорности свих оних који се према радницима, пре свега људским бићима буду понашали неодговорно и злонамерно.

У Београду, 19.03.2020.године

Информативна служба

 

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top