Home » ОБАВЕШТЕЊА » У СОФИЈИ ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА СЕКЦИЈЕ ЖЕНА СИНДИКАТА МЕТАЛАЦА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ
У СОФИЈИ ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА СЕКЦИЈЕ ЖЕНА СИНДИКАТА МЕТАЛАЦА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

У СОФИЈИ ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА СЕКЦИЈЕ ЖЕНА СИНДИКАТА МЕТАЛАЦА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

У Софији од 30. До 01.јуна 2013. одржана је конференција на тему „Жене на руководећим позицијама“ Конференција је одржана уз подршку ФЕС и Синдиката металаца Бугарске. Присутне су биле представнице Секције жена синдиката металаца Југоисточне Европе из Бугарске, Хрватске, Црне Горе, БиХ, Македоније, Словеније, Косова и Србије.

DSCF6185-1Рената Петрова, потпредседница синдиката металаца Бугарске, отворила је Конференцију а поред ње учеснице скупа поздравио је председник истог синдиката, Маре Анчева, чланица Извршног Комититета ИндустриОл-а и Емилија Грујић, координаторка  Пројекта испред ФЕС-а

Рената Петрова је веома исцрпно представила положај жена на руководећим позицијама у Бугарској. Поред Ренате Петрове презентацију о принципима родне равноправности, мотивацији жена за учеше у синдикату и политици представиле су и представнице бугарског Универзитета и Института за економска истраживања.

DSCF6187У име УСССлоге на Конференцији су биле Милена Јоцић, генерална секретарка и Миланка Петровић, секретарка синдиката Желвоза из Смедерева. Милена Јоцић презентовалаје положај жена у синдикату, политици, друштву и усклађивању професионалних, лидерских и породичних обавеза.

Искуства су размењена и прихваћен је предлог да се формализује већ формална мреже жена у синдикатима Југоистичне Европе.

Предложено је да наредна Конференција буде одржана у Словенији.

Закључак је: Тешко је ускладити све ове обавезе без мењања устаљених обичаја и схватања, без подршке окружења, мењања инфраструктуре а до тада: радите марљиво на себи, градите свој имиџ, градите мрежу подршке, прихватите одговорност и ствари ће кренути.

инфо Слога

УКРАТКО - SLOGA Udruženi sindikati Srbije

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top