Home » OBAVEŠTENjA » U četvrtak veliki zbor radnika FAP-a
U četvrtak veliki zbor radnika FAP-a

U četvrtak veliki zbor radnika FAP-a

Priboj, 6.mart 2015. — Sindikat FAP-SLOGA Priboj će  podržiti zbor radnika FAP korporacije zakazane u četvrtak 09. 04. 2015. godine sa početkom u 12.30 časova.

U tom smislu Sindikat je izdao i saopštenje koje prenosimo u celosti.

FAP KORPORACIJA A.D. PRIBOJ

JEDINSTVENI SINDIKAT ”FAP SLOGA”

Priboj, dana 06.04.2015. god.

O B A V E Š T E Nj E

Na zahtev velikog broja nezadovoljnih radnika,akcionara FAP-a i građana Priboja koji strahuju za opstanak radnih mesta, celovitost preduzeća i sudbinu grada Priboja, Sindikat FAP-SLOGA bezuslovno prihvata poziv za tehničku podršku u organizovanju zbora radnika FAP korporacije .a.d zakazanom za četvrtak 09.04.2015. godine u 12:30 časova.

Ovaj zbor predstavlja nastavak ranijeg zbora od 04.03.2015. zatošto su i stekli postavljeni rokovi ,a naši opravdani zahtevi nisu ispunjeni.

Za radnike koji nisu radno angažovani biće organizovano zajedničko okupljanje sa akcionarima na trgu FAP-a u 11.30, posle čega će se organizovano krenuti prema Upravnojzgradi FAP-a.

Osnovni zahtevi radnika su:

–  Isplata zaostalih zarada

–  Povezivanje radnog staža i uplata zdravstvenog osiguranja

–   Povlačenje odluke o otpuštanju i kažnjavanju radnika službe skladištenja dok se ne    otkriju stvarni počinioci i organizatori krađa

–  Ispunjenje zahteva sa prethodnog zbora smena samoproklamovanog predstavnika radnika Milorada Dragaša iz svih tela na kojima se odlučuje sudbina FAP-a, očuvanje jedinstvenog FAP-a kao funkcionalne celine i popravljanje tenderaza FAP u cilju očuvanja minimum 600 radnih mesta

OVO SU PRESUDNI DANI ZA OPSTANAK FAPA . OVAJ ZBOR I SKUPŠTINA SU PRAVI PUT DA UPUTIMO ISPRAVNU PORUKU VLADI SRBIJE DA SAČUVAMO FAP I BUDUĆNOST GRADA.

POZIVAMO SVE BIVŠE RADNIKE I AKCIONARE DA SE OKUPE U ŠTO VEĆEM BROJU JER JE OVO MOŽDA ZADNjA PRILIKA DA POKAŽEMO DA NAM JE STALO DA SE OČUVA FAP.

Sindikat FAP-SLOGA

Predsednik Petrović Petar

fap

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top