Home » КАМПАЊЕ » Тужбе против банака због незаконите добити на терет клијената
Тужбе против банака због незаконите добити на терет клијената

Тужбе против банака због незаконите добити на терет клијената

Позивамо чланство да спреме копије уговора о кредиту и да се одмах јаве својим синдикалним представницима у што краћем року како би сачинили евиденцију за покретање утужења

Београд,11.10.2017. – Удружени синдикати Србије „Слога“ преко својих правних заступника покрећу синхронизовану акцију утужења банака које послују у Србији и које су годинама уназад незаконито клијентима наплаћивале услуге које у другим државама не могу ни да се замисле, а камо ли реализују.

Банкарски сектор у Србији годинама уназад, уз благослов државе и власти, а посебно ћутање Народне банке Србије потпуно неконтролисано стиче добит од разних провизија и накнада, и по том основу на терет клијената, осиромашених грађана годишње зарађује више милијарди динара.

Зато смо одлучили да свим својим члановима који користе или су користили банкарске услуге понудимо да туже банке и добију обештећење, будући да су оне од клијената незаконито узимале разне накнаде, попут оних за обраду кредита, праћење кредита, превремену отплату, коришћење платних картица и подизање готовине на банкомату друге банке, као и накнаде за издавање разних потврда и доставе писаних обавештења клијентима, иако су биле дужне да их издају и достављају својим клијентима без икакве надокнаде или провизије.

Посебно код наплате осигурања код Националне корпорације за осигурање кредита (НКОСК), што је апсурд јер оно клијенте не осигурава, вец осигурава искључиво банку чија је дужност да их осигура што је уосталом недавно и доказано на суду.

Позивамо чланство да спреме копије уговора о кредиту и да се одмах јаве својим синдикалним представницима у што краћем року како би сачинили евиденцију за покретање утужења.

 

Информативна служба

 

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top