Home » ОБАВЕШТЕЊА » Тражили смо исплату “солидарне помоћи” а не “13 плате”

Тражили смо исплату “солидарне помоћи” а не “13 плате”

Шабац – Београд, 12.01.2018. – Синдикати више ЈКП Шапца, међу којима и Слоге, упутили су деманти поводом низа, како тврде нетачно изнетих информација од стране градоначелника Шапца Небојше Зеленовића на конференцији за штампу одржаној у градској кући 5. јануара ове године. (У наставку текста комплетан допис)

Синдикати наводе да на дописе који су слати градоначелнику и Градском већу није никада одговорено у писаном облику као што је то предвиђено Законом, већ је после одржаног једносатног штрајка радника ЈКП “Стари Град”, највећег предузећа у граду, одржана конференција за штампу на којој је изнето низ нетачних тврдњи попут тога да синдикати траже “13 плату” и да је њихов захтев “нелегитиман”.

-Нетачани су наводи да је захтев запослених у јавно комуналим делатностима “нелегитиман” јер тај израз представља нешто што је противзаконито. Тражили смо исплату “солидарне помоћи” а не “13 плате”, што је предвиђено и потписаним Анексима Посебног колективног уговора из 2017. године за јавна комунална предузећа.

Синдикате је посебно иритирало то што је градоначелник Шапца навео да би исплата повећала цену комуналних услуга и истичу да је у другум градовима у Србији исплаћена солидарна помоћ за 2017. годину и предвиђена за 2018. годину, без повећања цене комуналних услуга, уз подсећање на њихов тежак материјални положај.

Подсећања ради, УСС Слога Независни синдикат ЈКП Стари Град Шабац одржао је 5. јануара у кругу свог предузећа једносатни упозорења на коме су изнети захтеви синдиката који се тичу исплате солидарне помоћи на основу колективног уговора, будући да су запослени у том сектору издвојени из дела за враћање смањених зарада које је донела Влада Србије.

Истога дана, одржана је и конференција за медије где су захтеви синдиката за солидарну помоћ оцењи као нелегитимни.

Информативна служба

 

 

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top