Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » Срамно саопштење СЕС-а
Срамно саопштење СЕС-а

Удружени синдикати Србије “Слога” саопштење Социјално – економског савета Србије (СЕС) у коме се подржава председник Србије Александар Вучић и његова политика у време вируса ЦОВИД-19 доживљавају као срамну подршку владајућем режиму у маскирању њене неспособности да се ухвати у коштац са проблемима који ће се највише одразити на економију Србије.

Удружени синдикати Србије “Слога” сматрају да је владајућа већина претерала у предизборној функционерској кампањи, јер пандемија Цовида-19 још траје, као и економска стагнација, и свака оцена о нечијој успешности може бити дата тек након завршетка здравствене кризе и ефеката мера која је предложила Влада Србије.

Као синдикат пружамо пуну подршку колегама из УГС Независност и председнику синдиката Зорану Стоиљковићу, члановимна СЕС-а, који су саопштење оценили да је “ дато без њихове сагласности, да се коси са ставовима њиховог Извршног одбора и да је оно противно пракси рада СЕС-а, што га фактички своди на функцију продужене руке власти”.

Председника Савеза самосталних синдиката Србије Љубисава Орбовића позивамо да преиспита своју улогу у СЕС-у и да не вређа раднике “карт бланш” саопштењима, који од њега очекују оштре критике, а не хвалоспеве на рачун власти и послодаваца који годинама уназад урушавају права запослених у Србији.

Информативна служба

….

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ