Home » OBAVEŠTENjA » Sramno saopštenje SES-a
Sramno saopštenje SES-a

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” saopštenje Socijalno – ekonomskog saveta Srbije (SES) u kome se podržava predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova politika u vreme virusa COVID-19 doživljavaju kao sramnu podršku vladajućem režimu u maskiranju njene nesposobnosti da se uhvati u koštac sa problemima koji će se najviše odraziti na ekonomiju Srbije.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” smatraju da je vladajuća većina preterala u predizbornoj funkcionerskoj kampanji, jer pandemija Covida-19 još traje, kao i ekonomska stagnacija, i svaka ocena o nečijoj uspešnosti može biti data tek nakon završetka zdravstvene krize i efekata mera koja je predložila Vlada Srbije.

Kao sindikat pružamo punu podršku kolegama iz UGS Nezavisnost i predsedniku sindikata Zoranu Stoiljkoviću, članovimna SES-a, koji su saopštenje ocenili da je “ dato bez njihove saglasnosti, da se kosi sa stavovima njihovog Izvršnog odbora i da je ono protivno praksi rada SES-a, što ga faktički svodi na funkciju produžene ruke vlasti”.

Predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića pozivamo da preispita svoju ulogu u SES-u i da ne vređa radnike “kart blanš” saopštenjima, koji od njega očekuju oštre kritike, a ne hvalospeve na račun vlasti i poslodavaca koji godinama unazad urušavaju prava zaposlenih u Srbiji.

Informativna služba

….