Home » ОБАВЕШТЕЊА » Социјално- економском савету Србије је одавно истекао рок трајања

Социјално- економском савету Србије је одавно истекао рок трајања

Производе њиховог трипартитног социјалног дијалога је све теже и опасније конзумирати у празним радничким стомацима

Београд, 10. јануар 2016. – Социјално-економски савет Србије (СЕС) је на првој ванредној седници у овој години расправљао о Нацрту закона о систему плата запослених у јавном сектору. Наравно, као и увек – без икаквог договора и бољитка по раднике!

Док радници широм Србије ринтају за минималац од једног евра по радном часу, захваљујући „реформским законима“ актуелне Владе Србије, представници такозвана два репрезентативна синдиката настављају изигравање социјалног дијалога који има за циљ амортизацију радничког нездовољства и стварање привида социјалног дијалога у држави благос*ања.

Ова сада већ потврђено накардно направљена творевина у 2015. години је имала буџет од 19.443.000 динара, а колика ће средства на располагању имати у 2016. години – још увек је непозната и по свему судећи зависиће од милости „Владе обећања“.

У међувремену, на почетку ове сигурно још теже и црње по раднике и пензионере 2016. године, Синдикат правосуђа Србије је донео одлуку да запослени 11. јануара ступе у штрајк упозорења. Кажу: немамо ни тонер, ни папир за рад, а они нас отпуштају!

Такође, представници четири репрезентативна синдиката у просвети разматрају покретање штрајка јер су незадовољни нацртом закона о платним разредима који ће додатно умањити и онако ниске плате просветних радника.

И док Војни синдикат Србије упозорава на катастрофално стање у војсци, на незаконито пословање, злоупотребу ВБА и припадника Војске, али и “ зато што српски војници иду голи и боси, једу мармеладу по две недеље и пију сокове са истеклим роком трајања“ – не преостаје ништа него да и ми констатујемо да је и Социјално-економском савету Србије одавно истекао рок трајања.

Производе њиховог трипартитног социјалног дијалога је све теже и опасније конзумирати у празним радничким стомацима!

А ево и зашто…

Capture

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top