Home » ОБАВЕШТЕЊА » Слуге у рукама политике, режима и капитала

Слуге у рукама политике, режима и капитала

Београд, 19.11.2018. – Одлука да се из буџета Министарства рада, запошљавања, борачка и социјална питања одвоји додатних 30 милиона динара за унапређење рада Социјално – економског савета (СЕС-а) је ништа друго до новчана награда власти продржавним синдикатима, Савезу самосталних синдиката Србије и УГС “Независност” за слепу лојалност Влади Србије за легитимитет у доношењу закона на штету запослених.

То што је Социјално-економски савет позитивно оценио Нацрт буџета за 2019. годину, као и нацрте више законских предлога, међу којима је и Нацрт измена и допуна Закона о социјалној застити је управо та фарса, јер су сви ти закони донешени аутократски, али увек уз помоћ продржавних синдиката који су у јавности законе оцењивали као катастрофалне по раднике, међутим, легитимитетом у раду СЕС-а они су убрзо посталали горка стварност сваког радника.

Поред чињенице да имамо најмању цену минималног рада у Европи и региону, да Влада Србије незаконито одлаже већ договорену и у Скупштини усвојену примену платних разреда за запослене у јавном сектору, очекује се и усвјање најгорег закона, Закона о агенцијском запошљавању који ће легализовати досадашњи “лизинг радника” и више од две трећине запослених у Србији претворити у најбеднији прекаријат.

За Удружене синдикате Србије “Слога” додатних 30 милиона динара за унапређење рада Социјално – економског савета (СЕС-а) је “награда слугама у рукама политике, режима и капитала”, али и још један доказ да се лустрација мора догодити.

Захтеваћемо лустрацију продржавних синдиката и њихове врхушке која годинама на штету радника под маском СЕС-а допушта усвајање антирадничких закона , не пружа отпор, већ амортизује свако радничко незадовољство глумећи социјални дијалог кроз рад у СЕС-у на рачун дебелих апанажа које добијају за свој (не)рад и продају радничких интереса.

Информативна служба

 

Lajkuj i Podeli...

One comment

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top