Home » КАМПАЊЕ » Слога уз раднике ИМТ-а до краја

Слога уз раднике ИМТ-а до краја

Београд, 20. октобар 2015. – Председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић одржао је данас у Београду говор пред готово 500 некадашњих радника Индустрије мотора и трактора (ИМТ) и позвао их да дају пуномоћ синдикату ради заступања као представника запослених како би адекватно остварили своја потраживања у наплати.

7

Након што је Привредни суд у Београду недавно отворио стечајни поступак над Индустријом машина и трактора (ИМТ) и позвао све повериоце да у року од 120 дана пријаве суду своја обезбеђена и необезбеђена потраживања, данас се на Новом Београду у блоку 64 окупило више од 500 бивших радника да се информишу која су њихова даља права и поступци у фази стечајног поступка.

Скуп је одржан испред фабрике, а председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић је окупљеним радницима објаснио које су даље процедуре око формирања Скупштине и Одбора поверилаца, и који су даљи кораци које радници треба да предузму у наредном периоду како би адекватно наплатили своја потраживања.

Веселиновић је уједно позвао раднике да Удруженим синдикатима Србије „Слога“ дају пуномоћ ради заступања у Скупштини и Одбору поверилаца где би се делегирао представник запослених.

У том смислу, руководство Синдиката „Слога ИМТ“ започело је прикупљање потписа радника којим се „Слога“ као синдикат овлашћује за заступање запослених код стечајног дужника ИМТ-а, што подразумева све радње у стечајном поступку и на Скупштини поверилаца.

Са прикупљањем потписа је започето почетком ове недеље и према речима челника из Одбора „Слога ИМТ“ акција се наставља, и то сваког радног дана у времену од 9 до 12 часова, испред фабрике ИМТ на Новом Београду.

Акцијом покретања активног заступања у стечајном поступку Удружени синдикати Србије „Слога“ показују да никада неће своје чланове и раднике оставити на цедилу и да ће им пружити сваку правну и другу помоћ како не би остали ускраћени за своја права из стечајног потраживања.

 

На збору и стечајни управник

На збору радника, након неког времена се појавио и стечајни управник Миодраг Петровић који је директно одговарао на питања бивших радника ИМТ-а. Он је, такође објаснио процедуру стечаја и неопходност формирања Скупштине и Одбора поверилаца.

 

Информативна служба

1

3

2

4

5

6

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

One comment

  1. Bio sam danas na skupu i ispratio sve.Rekao bih da je gospodin Veselinovic ispravno govorio i da se treba podržati akcija sindikata Sloga kako bi dobili mogucnost da zaposleni daku svog predstavnika u odbor poverilaca i da se tu treba izabrati najbolji čovek iz redova radnika IMT a.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top