Home » КАМПАЊЕ » Слога уз Гордану и Габријелу
Слога уз Гордану и Габријелу

Слога уз Гордану и Габријелу

img_6747

Gabrijela Krstić (levo) i Gordana Krstć (desno)

Београд, 15. септембар 2016. – Председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић са својим сарадницима обишао је у уторак Врање и Лесковац где је разговарао са отпуштеним радницама италијанског произвођача обуће Геокс које су након јавног иступања и скретања пажње на лоше услове рада и мобинг отпуштене са посла.

capture2

Веселиновић је на лицу места имао прилику да из прве руке чује све о проблемима са којима се радници у тој компанији свакодневно сусрећу, у каквим условима раде и каква је њихова даља будућност у моменту све суровијег опхођења према њима и изостанка правде и заштите матичне државе Србије која би требало да им гарантује право на нормалне и здраве услове рада у складу са Уставом и законима државе у којој живе.

capture

Iz prve ruke

–  Удружени синдикати Србије „Слога“ пружају пуну подршку отпуштеним радницама италијанске компаније Геокс у Врању и свим радницима који су недавно стали у погонима гиганта који је злоупотребио српско гостопримство и новац добијен од државе Србије као подстицај за инвестицију и упошљавање радника, казао је Веселиновић.

Он је рекао да ће стати до краја уз раднице Геокса, Гордану и Габријелу, које су прве жртве јер су се само усудиле да укажу на неке неправилности које се догађају у тој компанији а које су предходно игнорисане.

–  Оно шта је срамно је да држава и друштво немоћно гледају на овај све учесталији проблем радника након ревизије Закона о раду на који смо својевремено указали, а сада то са правом и тврдимо да је раднике у Србији довео у робовски положај, истакао је он.

capture3

Radnici čekaju autobus da idu kući

Челник Слоге је након посете Врању посетио и Лесковац где је разговарао са повереницима и договорио даље кораке у ширењу мреже Слогиних синдиката у том граду.

Веселиновић је у Лесковцу дао и интервју за најчитанији регионални портал Јужне вести у којем је најавио даље методе синдикалне борбе и супротстављање гажењу права радника, посебно неразвијених општина у Србији где то посладавци веома масовно злоупотребљавају користећи ту чињеницу као главни адут за застрашивање, претње, уцене  и мобинговање својих запослених.

Интервју можете прочитати и послушати овде: Синдикалисти најављују протесте испред Јуре и Геоxа.

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top