Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » Слога тражи укидање посланичког имунитета народном посланику Милану Петрићу
Слога тражи укидање посланичког имунитета народном посланику Милану Петрићу

Слога тражи укидање посланичког имунитета народном посланику Милану Петрићу

Удружени синдикати Србије „Слога“ затражиће од Административног одбора Скупштине Србије да укине посланички имунитет народном посланику Милану Петрићу ради вођења кривичног поступка, због кривичног дела злоупотреба положаја одговорног лица у синдикату.

Посланик Петрић је током 2014. године са групом бивших синдикалаца „Слоге“ на незаконит начин покушао смену легално изабраног председника Жељка Веселиновића, и у том периоду је као један од овлашћених депонената банке омогућио подизање и ненаменско трошење синдикалног  новца.

Посланик Милан Петрић, синдикалац који је отуђио мандат „Слоге“

Како је Виши суд у Београду донео правоснажну пресуду/решење којим се потврђује да је Жељко Веселиновић једини овлашћени и законски заступник Удружених синдиката Србије „Слога“, а пресуда постала правоснажна, увидом у документацију и новчане трансакције синдикат је утврдио да је посланик Петрић прекршио закон, нанео вишемилионску штету синдикату, као и учинио друге незаконите радње у матичној синдикалној организацији.

Надамо се да ће правда и закон преовладати и да ће посленик Петрић као и сваки други грађанин одговарати пред законом, да се неће скривати иза посланичког имунитета, посебно мандата који му више не припада, а који је он против воље и сагласности Удружених синдиката Србије „Слога“  уступио Српској народној партији  (СНП) и тако јој омогућио да постане парламентарна странка без подршке бирача.

У Београду,  25 новембра 2015.

Главни одбор УСС „Слога“

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

2 цомментс

  1. Када креце акција дискредитације.

  2. Људи дајте вец једном крените да га једном за свагда раскринкамо.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ