Home » СЛОГА ВЕСТИ » Слога репрезентативна у норвешкој компанији “Rapp Marine Zastava”

Слога репрезентативна у норвешкој компанији “Rapp Marine Zastava”

Гружа – Београд, 01.02.2019. године – Удружени синдикати Србије “Слога” у норвешкој компанији “Rapp Marine Zastava” у Гружи постали су репрезентативни синдикат.

У самом процесу утврђивања репрезентативности, поред представника послодавца, компаније Рапп Марине, генералног директора, Александра Ђорђевића са сарадницима, учествовали су и председник Слоге код послодавца Божидар Миленић, заједно са колегама из руковоодства централе Удружених синдиката Србије “Слога”, председника Жељка Веселиновића, потпредседника Предрага Ђурића и члана ГО Николе Ерића.

Посебан куриозитет је да је Слога захваљујући поверењу запослених у тој компанији за само пар дана успела да докаже репрезентативност, а сам процес је по речима учесника протекао веома глатко јер су имали довољан број приступница.

Иначе, норвешка компанија “Rapp Marine Zastava”, приватизована је 2008. године када је купљена тадашња фабрика “Застава Машине” из Крагујевца.

Од 2014. године фабрика се налази у новоизграђеној и најсавременијој хали у Гружи, у објекту површине 10 000 м²; где запослени на најсавременијој опреми за механичку обраду производе делове, углавном витла за прекоокеанске бродове, и исте пројектују у најсавременијем Бироу за дизајн.

Поред извоза ова компанија производи и опрему за потребе електропривреде и рудника угља у виду специјалне опреме, транспортере, редукторе и резервних делова.

“Rapp Marine Group”, је светски позната компанија чији портфолио укључује развој и унапређење витала, дизалица и других машина за поморску индустрију и индустрију нафте и гаса.

Што се тиче запослених, велики део радника је остао још из Заставе, јер по речима генералног директора Ђорђевића за посао су им потребни искусни мајстори, бравари,стругари и друга машинска занимања, будући да је обука дуга и тешка.

Због компликованог процеса производње, плата запослених је изнад републичког просека, што нас као синдикат радује јер подржавамо отварање озбиљних компанија у којима се цени рад, стручност и социјални дијалог.

Када је реч о социјалној димензији компаније “Rapp Marine Zastava” и самом социјалном дијалогу, он је у складу са оним што карактерише послодавце који долазе из скандинаских земаља.

“То нас као синдикат веома радује, јер њихови послодавци поштују своје запослене и цене доброг радника као и сарадњу са синдикатима као партнерима у стварању профита, али на обострано задовољство”.

Информативна служба

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top