Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » СЛОГА: Противимо се уступању трамваја и тролејбуса приватницима
СЛОГА: Противимо се уступању трамваја и тролејбуса приватницима

СЛОГА: Противимо се уступању трамваја и тролејбуса приватницима

Београд, 05.12.2018. – Удружени синдикати Србије “Слога” се најоштрије противе намери да се електропревоз у Београду (трамваји и тролејбуси) уступе приватном сектору, јер би то значило комплетну приватизацију ГСП Београд кроз намерно урушавање предузећа и прикривену пљачку.

Подсећамо да је актуелна власт у Скупштини града Београда већ донела катастрофалну одлуку да се због како су навели “унапређења квалитета превоза” поједнине линије градског превоза на најпрофитабилнијим линијама у Београду повере приватним превозницима, кроз пројекат јавно-приватног партнерства (ЈПП).

Образлажући одлуку навели су да се од приватних превозника очекује да имају клима-уређаје, бројаче путника и већи број возила, а тиме и већи квалитет јавног превоза. Међутим, сведоци смо да се квалитет јавног превоза није унапредио и побољшао, већ да се он напротив погоршава из дана у дан, будући да су и даље велике гужве у превозу, да су возила јавног саобраћаја нередовна и у смањеном капацитету, било да су под управљањем града или приватних превозника.

За такво стање је најодговорнија градска власт која у последњих шест година сваким својим потезом уништива ГСП са циљем да се највеће и напрофитабилније предузеће за јавни превоз у Србији сломи и препусти приватним превозницима.

Уместо да рационално чува и унапређује своје капацитете кроз смањење непотребних трошкова и повећање плата, јер је велики одлив возача “Д” категорије који одлазе у иностранство, градска власт и руководство ГСП имају намеру да експлоатацију трамвајског и другог саобраћаја на електрични погон препусте приватницима.

Посебан нонсенс је да за возаче трамваја и тролејбуса није потребна “Д” категорија за управљање, што је указује да ту нема дефицита возача, већ да је очигледна намера системско уништавање ГСП Београд и његова комплетна приватизација.

Информативна служба

 

 

 

.

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ