Home » ОБАВЕШТЕЊА » Слога одржала успешан семинар за своје поверенике у Чању

Слога одржала успешан семинар за своје поверенике у Чању

Чањ – Београд, 27.05.2018. године – Удружени синдикати Србије “Слога” су у периоду од 24 до 27 маја ове године одржали успешан семинар за обуку својих повереника из области Закона о заштити узбуњивача, Закона о информацијама о јавном значају и како их добити.

На семинару који је одржан у познатом црногорском Хотелу Монтенегро у Чању, Слога је оспособила 30-ак активиста из њених многобројних синдиката: полиције, војске, здравства, индустрије и јавно комуналних предузећа.

Председник Синдиката полиције Слога Драган Жебељан упознао је учеснике семинара са Законом о заштити узбуњивача, Законом о информацијама о јавном значају и како их добити, будући да државне институције све чешће не раде свој посао и штите послодавце који крше закон, док синдикати не успевају да остваре ни основну комуникацију или добију одговоре на синдикалне дописе.

Dragan Žebeljan, Sindikat policije Sloga

Жебељан, који има изузетног искуства у тој теми, објаснио је методе и могућности како активисти и чланови синдиката могу постати узбуњивачи у случају да примете неке неправилности на својим радним местима и непосредном окружењу.

Практичним примерима он је објаснио како се понашати када се наиђе на зид ћутања послодавца или државних институција, шта то треба предузети и када настаје момент када се треба обратити поверенику за информације од јавног значаја.

Након завршетка семинара договорено је да се током лета настави са организацијом мањих предавања на ову тему, која је очекивано добила велико интересовање.

 

Уз Слогу иде и хуманост

У склопу семинара делегација Удружених синдиката Србије “Слога” била је гост власника смештајног објекта Хотела Монтенегро Бранка Вукмановића и Удружења давалаца крви Црне Горе.

Један део наших колега добровољно је дао крв, а потпредседник Слоге Владимир Радосављевић је у име сиондиката примио захвалницу које нам је Удружење доделило због учешћа у акцији добровољног давања крви.

Удружени синдикати Србије “Слога” захваљују се организаторима, љубазом особљу Хотела и домаћину Бранку Вукмановићу, великом пријатељу нашег синдиката.

Инфо служба

 

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top