Home » ПРОТЕСТ » Слога неће организовати првомајски протест!
Слога неће организовати првомајски протест!

Слога неће организовати првомајски протест!

Београд, 29. април 2015. – Удружени синдикати Србије „Слога“ ове године неће организовати протестно окупљање чланства у Београду, нити у другим градовима Србије, јер ће и ове године синдикати наступати у више колона, без солидарности и подељени, што је пораз за читав свет рада и још једна од победа капитала.

За нас је битнија акумулација оправданог незадовољства радника лошим  социјално – економским положајем за покретање правих протеста и штрајкова, удружених у заједничком деловању и на местима где су они неопходни.

Због тога не желимо да будемо још један од вентила за испуштање тог незадовољства, још једна колона и декор лоше синдикалне представе без ефекта, док је живот радника у Србији све тежи и гори.

Прослава Првог маја је одавно доживела пораз, али ту болну и истиниту чињеницу многи не виде, или не желе да је виде. Од првомајских радничких уранака се стигло до беде и сиромаштва, уместо сигурног рада добијамо прекарне раднике на лизинг и по потреби, а човек се као биће све чешће третира као шраф са могућношћу брзе замене.

Не остаје нам ништа друго него да још једном апелујемо на већу солидарност и слогу међу синдикатима, њиховим чланством и лидерима, јер радни свет у Србији не занимају међусобна синдикална трвења и сујете.

Радници  траже акцију укрупњавања и заједничко деловање које би их уверило да има смисла борити се и излазити на протесте и штрајкове.

У очекивању такве врсте синдикалне солидарности, „Слога“ ће и у наредном периоду наставити сарадњу са онима који имају друштвене и социјалне одговорности да се супротставе сваком даљем понижавању нације и државе чији су грађани једни од најсиромашнијих у Европи и окружењу.

На то смо обавезни, стање је алармантно, а 1. мај је за нас постао само један од 365 дана свакодневне борбе за права радника.

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top