Home » OBAVEŠTENjA » Sloga: ministri da prestanu sa zamajavanjem!
Sloga: ministri da prestanu sa zamajavanjem!

Sloga: ministri da prestanu sa zamajavanjem!

Beograd, 29. januar 2016.- Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zahtevaju od ministarke državne uprave Kori Udovički i ministra finansija Dušana Vujovića da prekinu sa zamajavanjem sindikata javnog sektora, ali i celokupne javnosti oko nacrta zakona o sistemu plata u javnom sektoru, budući da zakon neće promeniti ništa na bolje, već će samo produbiti i ubrzati egzistencijalno propadanje zaposlenih.

Tako bi im, umesto ispraznih priča koje plasiraju u javnosti u vezi osnovice za obračunavanje bolovanja, regresa, minulog, noćnog i prekovremenog rada, bilo bolje da pitaju svog kolegu iz vlade ministra privrede Željka Sertića, a koji se nešto u poslednje vreme ućutao – šta se uradilo na podizanju privrednih aktivnosti, otvaranju novih fabrika i radnih mesta, na osnovu svih ranije datih obećanja naciji?

cats

Eksperti?

I potpunom ekonomskom laiku je jasno da će se bez podizanja realnih privrednih aktivnosti nastaviti sa iscrpljivanjem budžeta, te je svaka dalja priča na temu zakona o sistemu plata u javnom sektoru samo obmana, koja ima za cilj da nekavim rešenjima omogući još dadatnih ušteda preko smanjenja zarada zaposlenih na teretu budžeta, i kroz niz donošenja novih propisa kojima se samo pogoršavaju uslovi rada i prava zaposlenih.

Ono šta je opasno, a šta se opravdano može izroditi iz ovog zakona je da će se nakon njegovog iscrpljivanja nastaviti sa masovnijim otpuštanjama u javnom sektoru, jer je i novca i mogućnosti za zaduženje države sve manje.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top