Хоме » ОБАВЕШТЕЊА » Синдикат Слога: НАЈОШТРИЈА ОСУДА директорке ханског Дома здравља
Синдикат Слога: НАЈОШТРИЈА ОСУДА директорке ханског Дома здравља

Синдикат Слога: НАЈОШТРИЈА ОСУДА директорке ханског Дома здравља

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ – синдикат здравства и социјалне заштите (УССС) у свом саопштњу за јавност најоштрије осуђују самовољу др Кристине Петровић, директорке Дома здравља Владичин Хан и заменика др Донче Владана који су се, као се каже у саопштењу, “оглушили о наредбу Министарства здравља број 112-01-404/2020-02 од 26. марта 2020. године”.

У саопштењу се објашњава да је Министарство здравља доставило поменуту наредбу свим здравственим установама у Србији, којом се налаже пријем у радни однос на неодређено време здравствених радника (доктора медицине и медицинских сестара – техничара) по ХИТНОМ поступку.

– Наредбом је јасно прецизирано да ради сузбијања и спречавања ширења корона вируса и заштите становништва од те болести у време трајања ванредног стања у Републици Србији здравствене установе из Плана мреже здравствених установа приме у радни однос на неодређено време неопходне здравствене раднике. Ником није јасно због чега неки директори и даље нису поступили по овом налогу иако се зна да у једном броју тих здравствених установа и даље раде здравствени радници на одређено време, као и велики број волонтера. Једна од тих здравствених установа је и Дом здравља Владичин Хан. Сви ти здравствени радници су радили пре проглашења ванредног стања, што значи да су и тада били неопходни за пружање здравствене заштите – каже се у саопштењу.

УССС је позвао Министарство здравља да још једном опомене оне директоре који то нису учинили да приме у радни однос све здравствене раднике који су потребни, јер “када се сви у свету боре да имају што већи број здравствених радника појединци својом самовољом или због њима знаног интереса не желе да раде свој посао у интересу читаве заједнице”.

Синдикат је такође позвао све оне директоре који нису поступили у складу са поменутом наредбом да то што пре учине, јер ће у супротном “последице по здравствени систем бити несагледиве”.

– Од када је УССС – синдикат здравства и социјалне заштите обавестили јавност да један број директора не поступа у складу са наредбом, више стотина наших колега је засновало радни однос на неодређено време, а само у КЦ Крагујевац њих 245 је добило посао. УССС у наредном периоду ће се обратити надлежним институцијама и обавестити их о самовољи појединаца. Тамо где се процени да има елемената кривичне или било какве друге одговорности, обратићемо се надлежним тужилаштвима – каже се у саопштењу које је потписао председник синдиката Предраг Ђурић.

 

Извор: инфоврањске.рс

 

 

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Сцролл То Топ