Home » ОБАВЕШТЕЊА » ШИБИЦАРЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ПРИВРЕДЕ
ШИБИЦАРЕЊЕ  МИНИСТАРСТВА ПРИВРЕДЕ

ШИБИЦАРЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ПРИВРЕДЕ

Министарство привреде Републике Србије, одложило је данашњи састанак са представницима Српског синдикалног фронта, раније договореног у вези почетка преговора око формирања нове Радне групе за израду Закона о раду  у којој би ушли и представници фронта, синдиката  који окупљају више од две трећине запослених у Србији.

SIBICARENJE

Отказ састанка је уследио јуче, након “хитног” састанка министра Радуловића са Љубисавом Орбовићем и Браниславом Чанком, лидерима синдиката који су само два дана пре тога изашли из Радне групе за Израду Закона о раду, тражили његову смену,  јер како су навели  „свакодневно подноси рапорт интересним групама, не ствара амбијент за рад, развој и запошљавање, као ни услове за функционисање привреде“.

А ни сам министар привреде Радуловић  није био ништа бољи у својим оценама за ова два синдиката.

Он је рекао да министарство неће одустати од промена закона, да неће поднети оставку под притиском, као и да неке одредбе Закона о раду које говоре о репрезантативности синдиката треба мењати, јер ова два (ССС И УГС Независност)  не желе ни са ким да деле ту репрезентативност.

Та чаробна и магична, а у исто време и проклета српска реч “репрезентативност”, која је постала симбол зла за српског радника и  привилегија за синдикалне функционере удомљене широко по разним управним одборима и Социјално економском савету, очигледно је уплашила функционере ова два синдиката, па су брже боље отрчали да се братски измире са човеком кога су само два дана пре тога смењивали, али и да се договоре да ће од понедељка наставити даљи рад уколико се питање репрезентативности синдиката остави по страни и игнорише Српски синдикални фронт.

Било како било, отказивање данашњег састанка са представницима ССФ од стране министра Радуловића и његових сарадника, након свих ових потеза можемо тумачити само  као  обично “шибицарење”,  јер уместо да у духу договореног  и настојања да се у Србији уведе ред и коначно реши и уреди законом синдикална сцена, још једанпут добијамо репризу ниских удараца власти и синдикалних петоколонаша, у дугој и маратонској серији уништавања српске радничке класе и бацања у окове империјалистичких сила што ће се убрзо и видети и осетити.

Народна изрека каже: Ко с’ ђаволом тикве сади, о главу му се обијају!

УСС Слога никада неће пристати на законе и решења  која се намећу покраденом, обесправљеном, погаженом и пониженом раднику.

Сложно и  идемо даље…

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top