Home » ОБАВЕШТЕЊА » Саопштење Удружења за заштиту радника Фабрике аутомобила Прибој „Радник није роб“

Прибој, 15.08.2018. године. – Обавештавамо раднике ФАП-а да је данас, 15.08.2018. у 10 часова одржан састанак Председника удружења за заштиту радника ФАП-а Мирослава Мршевића и председника општине Прибој Лазара Рвовића.

Састанак је био са само једном тачком дневног реда – исплата заосталих зарада (1.10.2015.- 31.03.2016.) или откуп акција које су потписане на основу тих неисплаћених зарада.

Председник општине Прибој је још једном потврдио спремност општине да откупи споменуте акције тј. да преузме на себе обавезе ФАП-а према радницима. Техника спровођења одлуке ће по речима председника општине бити следећа:

1. Општина ће до почетка септембра наћи брокерску кућу која ће откупити акције радника.
  2. Представници брокерске куће ће гостовати на ТВ Прибој и објаснити радницима процедуру откупа акција почетком септембра
  3. Општина ће ангажовати раднике који ће прикупљати документацију радника ФАП-а који хоће да продају акције
  4. Удружење ће формирати комисију која ће направити редослед откупа акција од радника који се буду пријавили

– прво ће општина откупити акције од лица која се налазе на бироу за запошљавање и која немају никаква примања, затим по реду у складу са социјалним принципом.

Удружење се нада да ће се овај горући проблем решити у терминима које је сам поставио председник општине.

У супротном радници задржавају за себе право да предузму акције које су у складу са законом у оној мери колико је у складу са законом то што послодавац није исплатио зараде ни уплатио стаж.

Lajkuj i Podeli...

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.