Home » ОБАВЕШТЕЊА » Саопштење Синдиката Раднички Карнекс Слога

Саопштење Синдиката Раднички Карнекс Слога

Врбас, 11.08.2017.-

О састанку који је са највишим руководством „Царнеx“-а одржан 10.08 2017. у просторијама МК ГРОУП БГ.

На састанку су били присутни: Тијана Анђелић, Тамара Пењић, Милена Радосављевић Ђорић и Слободан Билић испред „Carnex“,  и у име синдиката „ Слога“ председник УСС Слога Жељко Веселиновић и председник синдиката Раднички Карнекс Слога Данило Штец.

На веома конструктивном састанку који је трајао два сата изнешени су аргументи обе стране у преговорима око повећања зарада запосленима у компанији „Carnex“.

Послодавац је изнео јасан став да на изнешене притиске и уцене од организатора штрајка никад неће пристати и да је штрајк у овом моменту кад послодавац има намеру да изађе са конкретном понудом за повећање зараде потпуно неоснован.

Синдикат Раднички Карнекс Слога је, после неуспешних договора са организаторима штрајка, представницима Самосталног синдиката и УГС Независности, послодавцу изнео свој предлог усклађивања зарада.

На састанку је договорено:

1 – Зараде неће бити повишене свим запосленима у компанији „Carnex“.

2 – Највеће повећање зараде добиће запослени са нижим примањима.

3 – Зараде ће бити увећане од 01.09. 2017. год.

4 – Убудуће, сви проблеми ће бити решавани ефикаснијим дијалогом између социјалних партнера.

Раднички синдикат Карнекс Слога се и овом приликом понео више него одговорно где је гледао искључиво интерес производних радника који су социјално-економски најугроженија категорија радника у компанији „Carnex“, уз дужно поштовање и осталих запослених.

Сматрамо да смо нашим одговорним понашањем успоставили квалитетнији и нови ниво комуникације између социјалних партнера (синдиката и послодавца) у решавању проблема запослених.

На част руководству синдиката УГС Независност Карнекс и СССС Карнекс иде њихово срамно понашање према нашим јавно изнешеним различитим ставовима, као и невиђеним притисцима на чланове нашег синдиката.

Због немогућности успеха најављеног штрајка они траже излаз и кривца за свој неуспех, а то сасвим сигурно није Раднички синдикат Карнекс Слога. Доказ за то да они немају јасан план о томе у какву авантуру желе да увуку раднике представља и покушај решавање проблема преко Агенције за мирно решавање радних спорова која није надлежна за утврђивања минимума процеса производње, за шта су од те агенције тржили интервенцију.

На радницима компаније „Carnex“ је да сами вреднују резултате рада сваког од три синдиката. Иза нас стоје пвенствено истина, транспаретност у раду и свакако резултати, као што је и овај постигнути договор са пословодством.

О њиховом јаловом резултату акције иза које стоје лични интереси појединаца из синдиката, интереси појединаца из боље плаћених структура запослених, а сумњамо и интереси одређених група ван МК групе, нека радници сами доносе суд. Ми у таквим радњама са њима нисмо желели, и нисмо могли да саучествујемо. Пред пословодство смо изнели јасне и јавно прокламоване захтеве који се првенствено односе на положај највећег броја, а најмање плаћених радника. Са задовољством можемо констатовати да смо тај циљ постигнутим договором са пословодством и остварили.

У Врбасу, 11.08. 2017. год.

1 / Генералном Директору „Carnex“ д.о.о.Врбас – госпођа Тијана Анђелић

2 / председнику УСС Слога – господин Жељко Веселиновић

3 / председник СО Врбас – господин Милан Глушац

1 / Огласна табла „Carnex“.

 

 

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top