Home » ОБАВЕШТЕЊА » Сада беру вишње уз уговор и осигурање
Сада беру вишње уз уговор и осигурање

Сада беру вишње уз уговор и осигурање

Београд, 23. јун 2015. – Након недавног јавног упозорења и апела Удружених синдиката Србије „Слога“ да сезонски радници нису заштићени и да већина њих ради непријављено, Инспектори рада су у једном пољопривредно-рибарском предузећу у Средњебанатском округу казнили несавесног послодавца.

Према данашној тврдњи у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, објављеног на њиховом сајту, инспектори рада су 17. јуна у берби вишања затекли око 150 радника за које је послодавац тврдио да има закључене уговоре о обављању привремено повремених послова, а контролом се испоставило да их нема.

Послодавац и предузеће чије се име не наводи је након издавања прекршајног налога у износу од 100 хиљада динара за правно и 10 хиљада динара за одговорно лице у правном лицу платио казну и пријавио 92 радника на обавезно социјално осигурање.

Удружени синдикати Србије „Слога“ поздрављају акцију надлежне Инспекције рада и надају се да је ово искрен почетак у заштити права сезонских радника, уз сугестију да се убудуће приликом саопштавања оваквих за нас добрих вести именује газдинство, фирма и послодавац пуним именом и презименом.

Сматрамо да је ово веома важно и неизоставно због стварања јасне слике у јавности да не постоје недодирљиви послодавци, као и подстрека радницима да пријављују оне несавесне, код којих раде у страху, непријављено и без обавезног социјалног осигурања.

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top