Home » OBAVEŠTENjA » Sa sednice Glavnog odbora
Sa sednice Glavnog odbora

Sa sednice Glavnog odbora

Na sednici Glavnog odbora (GO) Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, održanoj 25. jula u Beogradu, jednoglasno je usvojen izveštaj o radu između dve sednice GO, i doneto niz konkretnih odluka neophodnih za dalji rad sindikata.

Pored odluke da se podrži inicijativa Saveza samostalnih sindikata i UGS “Nezavisnost” za smenu ministra rada Aleksandra Vulina, GO je jednoglasno osudio i grubo mešanje pojedinih odgovornih lica iz Ministarstva rada,  tumačenjima koja nisu u skladu sa zakonskim odredbama o sindikalnom organizovanju, a koja su data maloj grupici ljudi koja je sebe nazvala osnivačima Sloge i koja je pokušala vaninstitucionalno, bez podrške članstva i Kongresa kao najvišeg tela sindikata, smenu Željka Veselinovića, predsednika Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

Od ministra rada Aleksandra Vulina je dopisom zatražen odgovor.

Zbog nanošenja finansijske štete sindikatu, doneta je odluka da se dopune krivične prijave protiv svih odgovornih lica koja su učestvovala u pokušaju razbijanja sindikata.

Takođe, odlučeno je da se pismenim putem obavesti angažovana agencija za obezbeđenje bivše kancelarije sindikata u Ustaničkoj 64, da joj se skrene pažnja da njihov angažman neće biti plaćen od strane Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, već da materijalna sredstva traže od lica koja su ih angažovala i koja su sebi nezakonito dala sebi za pravo da se nazivaju osnivačima Sloge.

Takođe, doneta je odluka da se tehničkim licima koja su bila na stručnoj praksi u sindikatu uputi dopis o prestanku svakog daljeg angažmana u USS Sloga, zbog činjenice da im je ugovor istekao i da se sada dovode u zabludu da rade u sindikatu.

Svojim daljim prisustvom u nekadašnjim kancalarijama sindikata, oni se stavljaju na stranu onih koji svesno deluju protiv interesa  Sloge, čime sebe direktno dovode  u pitanje krivične i svake druge odgovornosti.

Kako nam nakon usvajanja izmena Zakona o radu predstoji mukotrpna borba za zaštitu prava i interesa zaposlenih, zbog efikasnijeg delovanja u radno –pravnoj zaštiti članstva, doneta je odluka o angažmanu  Advokatske kancelarija “Vukoje, Rudović & Vukmirović“ iz Beograda , kao i da se pruži sva potrebna podrška kolegi Martinu Huđecu iz Stare Pazove koji je dobio otkaz.

Takođe, doneta je odluka da se članstvu i javnosti dostavi informacija o  promeni sedišta kancelarija sindikata, da se one više ne nalaze u Ustaničkoj 64/11, i da su sa 15 julom odjavljene!

Kancelarije na novoj lokaciji su u fazi tehničkih priprema i opremanja, a njen potpuno funkcionalan rad se očekuje u narednim danima kada će biti objavljena tačna adresa i novi brojevi kontakt telefona.

Glavni odbor USS Sloga pozdravlja sve one koji nisu naseli na plasirane dezinformacije od bivših i smenjenih članova sindikata i poručuje da USS Sloga sa Željkom Veselinovićem na čelu nikada nije bio jači i složniji!

Informativna služba

UKRATKO - sloga

sloga
Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top