Home » ОБАВЕШТЕЊА » Рудник олова и цинка на Руднику пример успешне приватизације, пословања и опхођења према радницима

Рудник олова и цинка на Руднику пример успешне приватизације, пословања и опхођења према радницима

Београд, 02.06.2017. – Председник Удружених синдиката Србије “Слога” Жељко Веселиновић и потпредседник синдиката Владимир Радосављевић посетили су колеге у Руднику олова и цинка РОЦ у варошици Рудник која се налази на истоименој планини у западном делу Шумадије.

Веселиновић и Радосављевић су након састанка са председником Слогиног синдиката Мирком Марковићем и сарадницима имали састанак и са директором рудника Ацом Илићем.

Према речима председника УСС “Слога” Жељка Веселиновића синдикат је нарочито задовољан односом послодавца према радницима.

– Оно шта је за нас изузетно важно и на првом месту је да пословодство има јаку свест о потреби мера заштите на раду и да је за свако радно место са опасностима и штетностима урађена процена ризика, каже Веселиновић.

Истог мишљења је и потпредседник Слоге и председник Индустријских радника Владимир Радосављевић, који нарочито истиче да овај рудник за разлику од других одликује савремена технологија, машине са малом буком, а ваздух је, како каже “чистији него на улицама многих градова широм Србије”.

Безбедност објеката и запослених су на јако високом степену, а у случају повреда, хаварија и болести, РОЦ има потписан уговор о пружању медицинских услуга са Војно Медицинском Академијом ( ВМА) из Београда.

Рудник олова и цинка, који је пре 13 година приватизован данас упошљава 470 радника и важи за једну од успешних приватизација у Србији, где је просечна зарада изнад републичког просека и чији радници у производњи имају највише плате у односу на друге руднике сличне намене широм Србије.

Поред изузетно доброг односа према запосленима, за чије потребе граде и Хотел, ова компанија је више пута показала и друштвену одговорност тако што је обновила све школе на Руднику и изградила Дом културе, а за однос према екологији РОЦ је недавно добио и престижну међународну награду и признање.

 

Информативна служба

 

 

Lajkuj i Podeli...

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top